Batman’ın Kozluk ilçesinde 8 Ekim 2026 Perşembe günü bakım ve yatırım çalışmaları nedeniyle iki ayrı bölgede planlı elektrik kesintisi yapılacak.
İlk kesinti Değirmendere, Tunçbilek, İnişli, Tosunpınar, Armutlu, Yukarı Şat, Geçitaltı, Gelşe, İkipınar, Sarıda ve Pınarbaşı bölgelerinde uygulanacak. Saat 09.00’da başlayacak kesinti 15.00’te sona erecek. Kesintinin, Tosunpınar ENH çıkışında 2. seviye kapsamında gerçekleştirilecek orta gerilim hattı bakım çalışması nedeniyle yapılacağı bildirildi.
İlçedeki ikinci kesinti ise Çaygeçit, Kale (Yıldızlı), Yıldızlı, Ünsaldı, Aslan Köy, Örensu, Kömürlü, Yapaklı, Kumlupınar, Koyuncular, Ulucanlar, Kapaklı, Toptaş, Kocabey ve Kemalpaşa bölgelerinde yaşanacak.
Bu bölgelerde elektrikler 09.30 ile 17.45 saatleri arasında kesilecek. Kesintinin, 2026 yılı yatırımları kapsamında Kumlupınar MOD'dan Kumlupınar çıkışında yapılacak enerjilendirme, demontaj ve geçici kabul eksiklerinin giderilmesi çalışmaları nedeniyle uygulanacağı belirtildi.




