Resmi Bahtar Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Herat'ı savaş sonrası ülkenin en büyük sanayi bölgelerinden biri olarak tanımlarken, Herat'taki 1350'den fazla fabrikada yaklaşık 165 bin kişinin geçimini sağladığını da ekledi.

Bahtar ayrıca, işçilerin günde sekiz saat çalışarak ailelerini geçindirebilecek makul ücretler aldıklarını ve gıda, ilaç, tekstil ve diğer temel ihtiyaç maddeleri üreten fabrikalarda çalıştıklarını belirtti.

Küresel gıda krizi uyarısı: Dünya genelinde açlık çekenlerin sayısı 520 milyona ulaşabilir
Küresel gıda krizi uyarısı: Dünya genelinde açlık çekenlerin sayısı 520 milyona ulaşabilir
İçeriği Görüntüle

Yetkililerin açıklamasına göre, tekstil ve ilaç firmalarının yanı sıra gıda, şekerleme ve içecek üreticileri de dahil olmak üzere çeşitli fabrikalar eyaletin sanayi parkında faaliyet gösteriyor ve fabrika sayısı ile özel sektör yatırımları artmaya devam ediyor. (İLKHA)

Kaynak: İLKHA