Bakanlık, öğrencilerin güvenli ürünlere ulaşmasını sağlamak ve tüketicilerin ekonomik menfaatlerini korumak amacıyla kırtasiye sektörüne yönelik denetim ve rehberlik çalışmalarını 10 Ağustos'ta başlattı. 81 ilde 14 Ağustos'a kadar süren çalışmalar kapsamında toplam 3 bin 612 kırtasiye işletmesi ziyaret edildi. İşletmelerde yapılan raf ve kasa denetimlerinde toplam 479 bin 847 ürün incelendi.
367 işletmeye idari yaptırım
Mevzuata uyumun sağlanması ve tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi amacıyla 2 bin 954 kırtasiye işletmesine gerekli açıklama ve uyarılarda bulunuldu. 10-14 Ağustos tarihleri arasındaki 5 günlük denetim sürecinde mevzuata aykırılık tespit edilen toplam 367 işletme hakkında idari yaptırım uygulandı.
Denetimler sürecek
Ticaret Bakanlığı, başta öğrenciler ve veliler olmak üzere tüm tüketicilerin güvenli ürünlere ulaşmasını sağlamak, piyasa düzenini korumak ve haksız uygulamalara karşı etkin mücadele yürütmek amacıyla denetimlerini kararlılıkla sürdürdüğünü belirtti. Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde kırtasiye sektörüne yönelik denetimlerin 81 ilde titizlikle ve aralıksız devam edeceği bildirildi. (İLKHA)



