0

 

 

 

Rehber gazetesi olarak yeni bir yılın ilk günlerine girerken, doğru, ilkeli ve tarafsız bir haber anlayışıyla tekrar yolumuza devam edeceğimizden dolayı mutluyuz. Her şeyden önce insani ve İslami kurallar ölçüsünde, tarafsız bir şekilde, medyada yer almak ayrı bir duygudur. Zira haber kaynağının aslı araştırılmaksızın, sadece gazete sütunlarını doldurmak anlamına gelen bir medya ortamında bulunmaktayız. İşte bu haber anlayışından uzak bir mesafe de, hakkı hak olduğu için haykıran bir haber gazetesinin olması elbette ki manidardır. Rehber gazetesi olarak bu nadir durumu, yerel bir gazete de bile olsa haykırmak, bu manidar duruma ayrı bir güzellik katmıştır.

Batmanın soğuk kışında kimselerin dışarı çıkamadığı, karlı ve buzlu havada, hiçbir gazetenin okuyucusuna ulaşamadığı bir günün sabahında, gazetemizin kapıda olduğunu unutmuş değiliz. Böyle bir günde, soğuk havaya aldırış etmeden, soğuk havaya soğukluk kazandıran motorları üstünde, gazeteyi okuyucularına ulaştıran rehber gazetesinin dağıtıcılarının çabası, aslında ibadet aşkıyla hizmet etmekten öte değildi. Çünkü şuurlu bir Müslüman,  her işi ibadet aşkıyla yapma bilincindedir.

Yine kısa sürede Batmanda birçok okuyucu kitlesine ulaşan rehber gazetesinin bu yükselişi, diğer medya organlarında olduğu gibi, bir dış katkıyla olmayıp, sadece gazetelerine sahiplenmeye çalışan, aidiyet ilkesini benliğinde hisseden,  okuyucularının desteği iledir. Çünkü bu gazetenin, hak olanı yazmaktan başka bir amaçla yola çıkmadığını ta derinden hissetmektedirler.

Rehber gazetesi, diğer gazetelerin aksine, sadece günlük işlenen cinayetler, kazalar, yangınlar ve benzeri haberleri ile ilgilenen bir gazete olmayıp, güncel haberlerin yanında, bir Müslümana gerekli olan sohbet, hikmetli sözler, kulluk bilincine hatırlatacak öyküler, ibadetlerimizin sıhhati için gerekli olan fıkhı bilgiler ve buna benzer bir çok değişik ilmi alanlarda, okuyucuları ile buluşmuştur. Bunun asıl sebebi rehber gazetesinin tebliğci bir medya anlayışını benimsemesindendir.

 "MEDYA KÖTÜLÜĞE ARAÇ DEĞİLDİR"sloganıyla yola çıkan bir gazetenin hedeflerinde,sadece gazetesini satmak yerine, insanlara doğru medyayı,  tanıtma hedefi bulunmaktadır. Çünkü doğruluk bir Müslümanın azığı olduğunda, doğru dostlarla buluşmak olmazsa olmazdır. Rehber gazetesi, ortamlar ne olursa olsun, halka hakkı tavsiye etmeyi rehber edinenbir medya ilkelerinin rehberliğinde, yol alan bir gazetedir.

Çağımız iletişim, okuma, yazma çağı iken, kalem ehlinin hakkı kaleminde konuşturması gerekli iken, böyle bir dönemde, insanların yanlış yönlendirilmeleri ve gazete sütunlarının doldurulması çabasıyla hiç düşünmeden konuşmaları, hakkı yazmaktan aciz duruşları, medyayı hep saldırı aracı olarak görmeleri neticesinde,  medya, bugünkü halini almıştır. İşte bu anlayışın kırılması, doğruları konuşacak bir gazetenin rehberliğinde, rehber gazetesi ile mümkün olmuştur.

Gazete ve medya deyince "ey iman edenler! Eğer birfasık,  size haber getirirse, onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersinizde, sonra yaptığınıza pişman olursunuz" (hucurat 6) ayetinin akıllarda çağrıştırılması, yalan ve dolanı kendisine ilke edinen, hakkı aramak yerine galibiyeti aramaya çalışan, hakkın taraftarı olmak yerine, çoğunluğun yanında olmayı ilke edinen, yani yanlış bir rehberlikte bulunan medyacıların katkısıyla oluşturulmuştur.

İşte böyle bir medya anlayışının tam aksine doğruluk rayında,  doğru istikameti kendine rehber edinen, rehber gazetesine desteklerini esirgemeyen, çok değerli okuyucularına buradan rehber gazetesi olarak teşekkür ediyoruz.

 

İkinci yılımızda da  "MEDYA KÖTÜLÜĞE ARAÇ DEĞİLDİR"sloganıyla hakkı hak olarak rehber edineceğimizi ve bu yolda bizlere hak olanı yazdırıp sadece hakkı konuşmamızı bize nasip etmesini rabbimizden temenni ediyoruz…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *