0

 

                 Allah’ım, bizi hak ve hakikata yönelt. Bizi yolunu bilmeyen şaşkınlar gibi ortada bırakma.

                 Müslümanlar Mekke de iken, ehli kitap olan Rumlar ile Mecusi olan İranlılar arasında savaş başlamış. Mecusiler galip gelince müşriklerin sevinmesine karşı Müslümanlar üzülmüşler. Ayet ehli kitap olan Rumların yakında galip geleceğini müjdelemiş. Tarihe baktığımızda Müslümanların galip gelmesini istediği kesim yeryüzünde zulümleri ile meşhurdurlar. Destekleme sebebi nedir? Ehli kitap olmalarıdır. Tahrif olmuşsa bile bir kitaba sahip olmalarıdır.

              Günümüz coğrafyasına baktığımızda İslam ülkeleri dediğimiz yerlerdeki kral ve liderler İslam’ın ve İslam hukukunun adını dahi ağızlarına almak istemiyorlar. Hatta her ortamda Yahudi ve hıristıyanlarla işbirliği yapıyorlar. Emevi, Abbasi ve Osmanlıların şia ( iran ) ile olan savaşlarını bir Ehli sünnet ve cemaat ile şia savaşı olarak gösterdiler. Şu anda bile el kaide, ışid ve vahhabiler gibi tekfirci düşünceleri, ehli sünnet ve cemaat taraftarı ve savunucusu olarak gösteriyorlar. Tarihlerini ehli beyt ve sünnete düşmanlık üzerine şekillendiren bu zihniyetin ehli sünnet ve cemaatle ne alakası vardır. Emevilerin ehli sünnetle ne alakası vardır. Tarihimizdeki savaşlar hiçbir dönemde mezhep savaşları olmamış. Belki mezhep adları kullanılmıştır. Ehli sünnet ve cemaat ne zamandan beri emeviler veya tekfirci olan haricilerin taraftarı olmuştur. Sünnet ve cemaati en iyi temsil eden İmam Ali midir yoksa emeviler, Abbasiler veya tekfirciler midir? Ehli sünnet ve cemaatin büyük alimlerinden olan İmam Şafii; eğer ehli beyti sevmek rafizilik ise ben rafiziyim diyor. İmam Ebu Hanife, Zeydi mezhebinin kurucusu olan imam Zeyde maddi yardımda bulunmuş. İmam Zeydin taraftarlarının onu yarı yolda bırakmasından korkmazsa bizzat savaşa katılacağını belirtmiştir. Ehli sünnet ve cemaat imamları tarihin hiçbir döneminde imam Ali taraftarlarına karşı savaşmamışlar ve alkışlamamışlar.

               Son yüzyılda İslam topraklarında olan savaşların çoğu politik ve ekonomik sebeplerdendir. ABD bu topraklardaki zenginlikleri çalmak için toplumları birbirine kırdırıyor. Bazen tekfirci zihniyettekileri kullanıyor bazen de kapitalist olan ve gerektiğinde bende Müslümanım diyenleri kullanıyor.

              Yemendeki yönetim birçok ülkede olduğu gibi ekonomik ve politik açıdan halkını ezmiş, haklarını gasp etmiştir. Halk bu haklarını almak için uğraşıyor. İşin içinde mezhep savaşı yoktur. Ama oraya çekilmeye çalışılıyor. 1978 e kadar on asır boyunca Zeydi imamlar ülkeyi yönetmişler. Vahhabi olan Suudi, Allah ile savacağım diyen sisi, Bahreyn halkını ezen kral ve ABD nin defalarca halkını bombaladığı Pakistan ve diğer ABD uşakları birleşmişler ve Yemeni bombalıyorlar. Hem de ehli sünnet ve cemaati koruma adı altında şia ile mücadele ve iran emperyalizmini ehli sünnet ve cemaatten uzaklaştırma adına saldırıyorlar. Sanki bu devlet başkanları ehli sünnet ve cemaat imişler gibi şiaya saldırıyorlar. Laikler, Vahhabiler, tekfirciler ve sisiler ehli sünnet ve cemaati kurtaracaklar. Bunların taraf olduğu ehli sünnet ve cemaat Hz. Muhammed (sav) in sünneti ve cemaati değildir. Böyle bir zihniyetin galip gelmesindense beğenmediğim bazı yönleri olmasa dahi Şiilerin galip gelmesini alkışlarım. Şunu da unutmamak lazım mezhep yönünden bakılsa bile ehli sünnet ve cemaate en yakın mezhep Zeydiliktir.

 

               Allahu Teala bizi hidayete erdirsin. Amin. 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *