0

 

Türkiye’de gün geçmiyor ki kadın cinayetlerinden, tacizlerden, intiharlardan söz edilen haberleri okumayalım. En son birkaç gün evvel üniversite öğrencisinin hunharca öldürüldükten sonra da cesedinin yakılması herkesi derinden üzdüğü gibi bütün toplum tarafından telin edildi. Bu olay gerek siyasiler gerekse bütün halk tarafından bir hassasiyetin oluşmasına vesile oldu. Her kesim bir şekilde faillerin nasıl cezalandırılmasını tartışırken en yetkili ağızlardan idam cezasının geri getirilmesi konuşuluyor. Diğer bir kısım yetkili şahsiyetler ise “başıma gelse silahı alır kendim cezasını veririm ”demeye başladı. velhasılı kelam herkes katillerin nasıl cezalandırılması gerektiği konusunu tartışıp duruyor. Öyle inanıyorum ki birkaç gün sonra yeni bir gündem oluştuğunda bu konu da gündemden düşecek ancak yeni Özgecanlar öldürüldüğünde belki tekrar Özgecan hatırlanacaktır. Tıpkı yıllar önce Münevver Karabulutun parçalanarak öldürüldükten sonra çöpte bulunması gibi. Sahi o günden bu güne ne değişti?

KATİLLERİ CEZALANDIRINCA HER ŞEY DÜZELECEK Mİ?

Herkes katilleri nasıl ne şekilde cezalandıralım diye tartışıp duruyor. Sanki katilleri en vahşi şekilde cezalandırdığınız zaman her şey çözülecek sorun bitecek ve artık özgecanlar öldürülmeyecek, iffetlerine el uzatılmayacak. Aslında bu ve buna benzer olayların yaşanmasında başta bu ülkeyi yönetenler en az caniler kadar sorumludur. Duyarsızlığı ile bu vahşetlere destek veren toplum sorumludur. Evlatlarına sahip çıkmayan anne babalar sorumludur. Maneviyatsızlığı sürekli topluma pompalayanlar sorumludur. Zinayı suç olmaktan çıkaranlar sorumludur. İffetsizliği hayasızlığı medeniyet adı altında gençlere empoze edenler sorumludur. Açıksaçıklığı olabildiğince yaygınlaştırıp buna mukabil tesettüre hakaret edenler sorumludur. Bütün bu haramlara, iffetsizliğe ses çıkarmayan karşı çıkmayan âlimler, kanaat önderleri İslami STK’lar ve bütün inanç sahibi insanlar sorumludur. Kısacası Özgecan’larin, Münevver’lerin, Ayşelerin, Fatmaların namuslarının kirletilmesinden, hayallerinin yıkılmasından, canlarına kast edilmesinden sadece bu vahşeti işleyen birkaç kişi değil hepimiz bütün toplum en az onlar kadar suçluyuz.

BU ZİHNİYETLE DAHA ÇOK ÖZGECAN’LAR ÖLECEK

Bu ve buna benzer olayların sebepleri üzerinden düşünüp tartışmadıkça bir katilin nasıl cezalandırılması gerektiğini konuştukça daha bir çok canlar yanacak birçok ırzlar kirletilecek ve birçok anne babaların  yüreğine korlar düşecektir.

Özge canların öldürülmesinin sebepleri şunlardır.

-zinanın serbest olması.

-karma eğitim sistemi.

-televizyon, internetlerdeki her türlü hayâsız film dizi, reklamvesaire yayınların serbest olması.

-maneviyatsızlığın yaygınlaştırılması.

-hayâsızlığın her alanda teşvik edilmesi.

-işlenen suçlara karşılık müeyyidelerin caydırıcı olmaktan uzak olması.

-gençliğin manevi değerlerden yoksun yetiştirilmesi.

-neslin fıtrata ters düşen bir eğitim sistemiyle yetiştirilmesi.

Evet yukarda saymaya çalıştığım sebeplerden dolay maalesef istenmeyen bu acı tablolara şahit olduğumuz halde her ne hikmetse bu sebepleri ortadan kaldırmaya kimsenin bir çabası yoktur.

TİMSAH GÖZYAŞLARINDAN VAZGEÇİN

Dinimiz İslam biz insanların hem dünyada hem de ahirette huzurlu bir hayat yaşayabilmemiz için lazım olan bütün prensipleri koymuş. Zina suçunun cezası gasp hırsızlık insan öldürme gibi her suçun cezasını açık bir şekilde beyan etmiştir. islamın hüküm sürdüğü dönemlere baktığımızda ne bugün gördüğümüz acı tablolar yaşanmış ne de var olan müeyyidelerin uygulanmasına bu kadar ihtiyaç duyulmuştur. Bir taraftan inançlı bir nesil yetiştirilirken diğer taraftan caydırıcı cezaların varlığı bu tür acı tabloların ortaya çıkmasına engel oluyordu. Bu günkü yönetimlere baktığında ise bir taraftan tolum maneviyatsızlaştırılırken diğer taraftan da caydırıcı müeyyideleri ortadan kaldırırsanız alacağınız netice her gün birilerinin ırzlarının kirletilmesi,özgecanların hunharca katl edilmesi, birilerinin de yıllarca cezaevlerinde çürümesi nice anne babaların yüreklerin yanması olur.

Onun için diyorum ki ey televizyoncular, gazeteciler günlerdir Özgecenların kanı üzerinde yaptığınız duygusal yayınlarla izlenme rekorları kırıp servetinize servet katacağınıza hemen akabinde toplumu ahlaksızlaştıran dizilerinizi filmlerinizi yayınlamaktan vazgeçin ki Özgecan için döktüğünüz gözyaşlarınıza inanalım.

EĞİTİM SİSTEMİ GÖZDEN GEÇİRMELİ

Ey devlet ve hükümet yetkilileri toplumu bu hale getiren eğitim sisteminizi gözden geçirin caydırıcı müeyyideleri yürürlüğe sokun, basın yayın la ilgili yetkilerinizi devreye sokun ki başka canlar yanmasın, anneler ağlamasın, namuslar kirlenmesin

Ey toplum, ey kanaat önderleri, ey âlimler, ey Müslümanlar, bizler de üzerimize düşeni yapalım neslimizin içine düştüğü bu ahlaksızlık bataklığından kurtulması için üzerimize düşeni yapalım, toplumumuza maneviyatı, Allah korkusunu aşılayalım ki evlatlarımızı bu dünya ve ahiret cehenneminden kurtaralım aksi takdirde yanan bu canların hesabını hepimiz Allaha vermek zorunda kalacağız.

 

Bu vesile ile ben de başta Özgecan bacımıza Allahtan rahmet diliyorum acılı anne babasına sabır diliyorum. Ancak şu anda katillerinin pençesinde yaşayan binlerce Özgecanların dünya ve ahiretlerinin kurtuluşu için bu acı olayın vesile olmasını temenni ediyorum. 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *