0

 

Yıl: 1932

Yer: Belçika

Fail: İnancımızla Bağdaşmayan Sistem

Bugün Hazreti Muhammed’in karikatürlerini yayınlayıp Küffarın öncülüğünü eden Peygamberle alay eden Cumhuriyet Gazete’ si bundan 83 yıl öncede yine bir çirkeflik için çığır açmıştı. Ülkemizde modernleşme adı altında ahlaksızlığın, zinanın ve de ileride yaşanacak cinayet işlerinin taşeronluğunu üslenmişti. Cumhuriyet gazetesinin öncülüğünde 1932 yılında Belçika’nın Spa şehrinde yapılan ‘’International Pageant of Pulchritude’’ Türkçe ismiyle ‘’Uluslararası Güzellik ve Zarafet Yarışması’’ na 28 ülke katılmış,bu yarışmaya Türkiye’yi temsilenKeriman Halis katılmıştı.

Yarışma gününde jürinin önünden kızlar birer birer geçip giyimleriyle, bakışlarıyla, tebessümleriyle puan toplamaya çalıştılar. Jüri salona geçip puan değerlendirmesi yapmak istedi. Başkan kürsüye geçerek şöyle konuştu: “Sayın jüri üyeleri, bugün Avrupa’nın, Hıristiyanlığın zaferini kutluyoruz. 1400 senedir dünya üzerinde hâkimiyetini sürdüren İslâmiyet artık bitmiştir. Onu Avrupa Hıristiyanları bitirmiştir. Elbette Amerika’nın ve Rusya’nın hakkını inkâr edemeyiz. Neticede bu, Hıristiyanlığın zaferidir. Müslüman kadınların temsilcisi, Türk güzeli Keriman, mayo ile aramızdadır. Bu kızı zaferimizin tacı kabul edeceğiz, onu kraliçe seçeceğiz. Ondan daha güzeli varmış, yokmuş bu önemli değil. Bu sene güzellik kraliçesi seçmiyoruz. Bu sene Hıristiyanlığın zaferini kutluyoruz. Avrupa’nın zaferini kutluyoruz. Bir zamanlar Fransa’da oynanan dansa müdahale eden Kanuni Sultan Süleyman’ın torunu işte mayo ve sütyen ile önümüzdedir. Kendini bizlere beğendirmek istemektedir. Biz de bize uyan bu kızı beğendik, Müslümanların geleceği böyle olması temennisiyle, Türk güzelini dünya güzeli olarak seçiyoruz. Fakat kadehlerimizi Avrupa’nın zaferi için kaldıracağız.” 

Geleceğe yatırım yapan Haçlılar o yarışmada Keriman Halis’i birinci seçip yıllardır uğruna canlarını hicab için feda eden Osmanlının torunlarıyla dalga geçmişlerdir. Bu sözleriyle jüri başkanı İslam’ın bitişini ilan etmiştir. Bundan yıllar öncede İttihatçı Abdullah Cevdet İçtihad dergisi için yaptığı bir anket çalışmasında bir Fransız düşünüre Müslümanların nasıl kalkınacağını sorar. Oda büyük bir küstahlıkla kendilerinin içinde bulunduğu rezilliği ve de zilleti görmezden gelip, kılavuzu olan batının sebebiyle halen burnu pislikten kurtulmamış Fransız düşünür o gün şunları söyleyecekti: Kuranı kapa. Onu hayatın her alanından sök at. Kuranı kaldır, yasakla. Kadınları ise aç! Onların sinelerindeki hayâyı tesettürle beraber çıkar. Oraya iffetsizliğin tohumlarını ek. Tesettür hayâ elbisesi olup takva elbisesini muhafaza eden bir kalkandır buna dikkat et. Haliyle eğer kadını açıp, hayâsızlaştırırsan onlardan her türlü faydalanabilirsin.

      Bundan yıllar öncede tek partili dönemde zorla köy enstitülerinde kız ve erkek öğrencileri bir arada tutulmaları sebebiyle birçok ahlaksızca, dile alınmayacak olaylar cereyan etmişti.

Yıl: 1978

Yer: Lice Fis Köyü

Fail: İnancımızla Bağdaşmayan Sistem

      Bundan yıllar önce de Aziz Kürt milletini ‘’zıman dest dıçe’’(dil elden gidiyor) naralarıyla kandırıp bayan erkek hep beraber dağa çıkarıp birçok hayasızca ve ahlaksızca olaylara yaşatıp dili kurtaralım derken ‘’hayâ dest çu’’ (hayâ elden gitti). Onun failide yabancı değildi. Apoizm Kemalizm’in veled-i zinasıdır. Apoizm Kemalizm’in rahminden döllenmiştir. Türkiye’de yaşanan zina, cinayet, ahlaksızlıkların tamamının faili bu iki cenah ve bağlı bulundukları sistemlerdir.

Yıl: 2015

Yer: Türkiye

Fail:İnancımızla Bağdaşmayan Sistem

Başı gövdesinden koparılıp, bir bavula katılıp buda yetmezmiş gibi çöp konteynırına atılmış olan henüz akıllardan silinmemiş olan Münevver Karabulut cinayeti tazeliğini korurken, 20’li yaşlarda olan Özgecan hiçbir vicdan sahibinin kabul etmeyeceği şekilde katledilmiştir.Ve okuduğunuz makaleyi kaleme alırken son dakika haberi televizyonlarda yankılandı haber şöyle: İstanbul Çengelköy’de eşi tarafından parçalanıp çöp konteynırına bir can daha atıldı. Bu cinayetler ne ilk ne de sondur, belki yazının sonuna yaklaştığımızda başka haberlerde gelebilir burası Türkiye Fail ise malum. Bunlar medyaya yansıyanlar, bunlar buz dağının sadece görünen kısmı menzilindedir.

 

Şu her şeyden önce sorulması gerekmez mi? Acaba bu olayın sahibi sadece Özgecan’ı öldüren şahıs mıdır yoksa sistemin kendisi midir? Yıllardır hem 600 yıllık Osmanlıdan bahsedip, bunla beraber televizyonlarınızda da zinayı özendiren filimler yayımlayanlar sizler değil miydiniz? Utanmadan televizyonları zinavizyonuna çevirmediniz mi? Bayanların kolasına hap atan kişileri yayınlayıp gençleri onlara hayran bırakmak istemediniz mi? Bence suç ne Ayşe’de ne de Fatmagül’de bütün suç Allah ve Resulüyle barışık olmayan sisteminizde…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *