0

 

          Bilindiği üzere 5 gün önce Hakkâri İli Yüksekova İlçe Merkezinde PKK’lılarca düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er katledildi. Elde hiçbir kamera kaydı olmamasına rağmen 1-2 gün gibi çok kısa bir sürede katillerinin yakalanmış olması adaletin tesisi, toplum düzeninin devamı ve bir devletin bekası ve caydırıcılığı açısından çok önemli ve sevindirici bir gelişme olmuştur.

          Yine bundan yaklaşık 1,5 sene önce İstanbul’a gelen Sarai Sierra adındaki Amerikalı bir turistin ölümünü ve Türkiye gündemine bu olayın nasıl oturduğunu hepimiz hatırlıyoruz. Aynı şekilde elde hiçbir kamera kaydı bulunmamasına rağmen oluşturulan 25 kişilik özel ekibin, İstanbul’un Cankurtaran semtinde sahil yoluna bakan surların arkasındaki bir dehlizde bu turistin cesedini bulduğunu, katilini ise ta Suriye’de bulup adaletin karşısına çıkardığını biliyoruz. Hiçbir suçlunun işlediği suçun cezasının yanına kar kalmadığını görmek, devletin suçluyu iğnenin deliğinde bile olsa onu bulup adaletin karşısına çıkardığına şahit olmak ve bütün vatandaşlarını bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak görüp kimseye çifte standart uygulamadan herkes için aynı şekilde adalet mekanizmasını işlettirdiğine inanmak şüphesiz ki vatandaşın ülkesine ve devletine olan güvenini ve aidiyet duygusunu arttırmaktadır.      

          Verdiğim bu iki örnekle aslında demek istediğim şu ki; Kurban Bayramının 4. günü kurban eti dağıtan Yasin Börü (16), Hüseyin Dakak (19), Hasan Gökgöz (26), Riyad Güneş (28) ve daha birçok masum insanı kameralar karşısında vahşice şehit edenleri devletin çözüm süreci ve bazı dengeler adına, adaletin keskin kılıcını herkes için eşit bir şekilde bilemeyerek hala bunları yakalayamamasını neyle ve nasıl izah edebiliriz.

          Sen kalk hiçbir görüntü olmadığı halde katledilen 3 askerin katilini üç gün dolmadan bul, öldürülen bir Amerikalı turistin cesedini surların dibindeki dehlizlerden çıkar katilini de ta Suriye’de bulup yakala ancak elde gün gibi aşikâr görüntüler olduğu halde Yasin Börü ve arkadaşlarının katillerini bulma. Ne yani bu hukuksuzluğu bu adaletsizliği bu çifte standartlığı şimdi görmeyelim mi, bundan bahsetmeyelim mi, bunu dillendirmeyelim mi? Katillerinin bulunması için ille de ya asker veya Amerikalı bir turist olmaları mı gerekiyor. Bu ülkenin vatandaşı olmak bunun için yetmiyor mu?

           Kimse kimseyi kandırmasın. Eğer gerçekten istenilse bu katillerin bulunabileceğini hepimiz biliyoruz. Bu katiller patlamaya hazır birer bomba gibi ellerini kollarını sallaya sallaya ortalıkta dolaştıkça yeni katliamların olmayacağına kimse garanti veremez. Toplum düzeninin devamı, devletin bekası, milletimizin huzur ve refahı için bu kanlı katillerin derhal bulunması elzemdir. İnsan hayatının “Dengelerden” çok daha önemli olduğunun da bilinmesi gerekir.

 

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *