0

 

      Gazeteniz Batman Rehber bugün itibariyle bir yılı geride bıraktı. Belki de son yılların en yoğun dönemini geçirdik. Bu kadar yoğun bir gündemde mazlumların sesini bir nebze de olsun duyurmaya çalışırken “Keşke daha önce yayın hayatına başlasaydınız,  mazlumların sesini daha önce de duyurabilseydiniz.” Şeklinde serzenişler çoğu kişi tarafından dillendiriliyordu.

 

      An itibariyle içinde bulunduğumuz inanılmaz kötü süreç bunu doğrulamaktadır. İslami camianın sıkıntılarını aktarabilecek, toplumun sadece tek bir renkte olmadığını dost düşman herkese gösterebilecek bir medya gerekliydi ve çok şükür bu yerine getirildi. Bu belki de çok kişinin hesabını bozdu. Daha önce bu alanda istedikleri gibi at koşturanlar gazetemizin sesini kısmak içinde ellerinden geleni yaptılar ama bu çabaları sonuçsuz kaldı.

 

      Batman Rehber Gazetesi bir okuldur. Hakkı, hakikati kendine rehber edinmiştir. Şehitlerimizin kanıyla bereketlenen aziz Batman topraklarında geleceğe umutla bakabilmek adına taze fidanlar yetiştirmeyi kendine şiar edinmiştir. Bir anda yükselip aynı hızda yok olmaktansa köklerimizi toprağa sımsıkı bağlamaya çalıştık. Ne olursa olsun İslam’ın izzetini, onurunu, mazlumların namusunu şer ittifaklarına çiğnetmemek için var gücümüzle mücadele ettik.

 

     An geldi Batman’ın tek parti egemenliğinde olmadığını dilimiz döndüğünce anlattık; an geldi karanlık odakların cinayetini mazlumlara yıkma teşebbüsüne karşı koyduk; an geldi iğrenç komplolara dur dedik mazlumlar için özgürlük feryadımızı dillendirdik; an geldi ahlaksız yönelimleri teşvik edici panellere var gücümüzle karşı çıktık; an geldi şehrimizi yakıp yıkmaya çalışan barbarlara karşı çelikten set kurduk.

 

     Suni gündemler oluşturarak toplumu germeye, terörize etmeye çalışanlara inat daima hakkın, halkın yanında olmaya çalıştık. Toplumun karşısında farklı, kapalı kapılar ardında farklı konuşan ikiyüzlü kişilerden olmadık, inşallah asla da olmayacağız. Hak adına toplumun menfaatine ne varsa daima destek olduk destek olmaya da devam edeceğiz.

 

     Bu şehir, bu halk kimsenin tekelinde, kontrolünde değildir. Her ne olursa olsun halkımıza doğrular anlatılırsa halkın özüne, İslam’a döneceğine inancımızı yitirmedik. Dost-düşman herkes toplumda ahlaksızlığı, kaos ortamını yaygınlaştırmaya yönelik iğrenç emeller peşinde koşanlara asla müsaade etmeyeceğimizin farkında olmalı. Hakka, halka ihanet edenlerle asla aynı yolda olmayacağız. Hakk, halk düşmanlarının kirli yüzlerini her ne pahasına olursa olsun ortaya çıkarmaya devam edeceğiz.

 

 

      Eksikliklerimizin elbette farkındayız. Bu alanda çok kıt imkânlarla çalıştığımızın ve adeta kendi yağımızda kavrulduğumuzun bilinmesi gerekir. “Aman birilerine şirin gözükelim de onlardan reklam alalım, yardım alalım” gibi basitliklere asla düşmedik. Bu gazetenin bir misyonu var o da her ne olursa olsun daima hakkı hakikati söylemek. Hakkı, hakikati gizlemek, toplumu kışkırtmak, birilerine yalakalık yapmak, birilerinin gazını almak adına yayın yapmaktansa gazetenin kapısına kilit vurmayı tercih ederiz. 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *