0

 

                Bu topraklar herhalde son bir ay içinde yaşadığımız zulümlerin benzerini az gördü. Sanki Kerbela’yı bir kez daha yaşadık. Sanki Diyarbakır’da Kerbela bir kez daha canlandı.

                Yezid ve destekçilerinin Hüseyinlere reva gördükleri ölüm biçimi bize İslam ve imandan uzaklaşanların ne kadar vahşi ve ne kadar gaddar olabileceklerinin canlı misallerini gösterdi. İslami ve insani değerler herhalde bu kadar çiğnenmemişti bu topraklarda. Düşünün, can güvenliği için bir eve sığınan bir insanı düşmanlarına teslim etmek bu toprakların insanları için nasıl bir duygudur. Nasıl bir komşuluk ki, tanıdığı insanların üzerine rahatlıkla arabasını sürüp ezebilmektedir duygu ve vicdan yoksunu anneler. Nasıl bir komşuluktur ki, yine tanıdığı ve bildiği insanları linç etmek için adeta yarışmaktadırlar insanlar. Ben düşünüyorum ama bir türlü içinden çıkamıyorum.

                20 gündür Batmanın caddeleri o kara günleri hatırlatmakta bizlere. Çarşıya çıkarken içimiz kararmakta, bu şehir bunu hak etmedi diye haykırmakta yürekler. Ama nafile, bazıları için bu manzaralar zafer sarhoşluğunun kalıntılarıdır. Batmanı yönetmeye talip Başkanlar. Sevinin bu yaptıklarınıza. İnsanları sokaklara salarken bunları hesap etmemiştiniz değil mi? Hani siz halkın adamlarıydınız. Hani siz bu şehirde yaşayan herkesin başkanıydınız? Hani siz demokrattınız ve barışseverdiniz. Twitlerinizle insanları hedef göstererek sadece bir kesimin başkanı olduğunuzu ve aslında pek de Batmanın geleceğini umursamadığınızı dünya âleme izhar ettiniz.

                Şimdi de yapılan zararların faturasını çıkartmışsınız. 500 milyar lira tutuyormuş sadece sinyalizasyon zararları. Ne gam Belediyenin parası çok ne de olsa… Unutmayın o parada bu şehirde yaşayan büyük küçük, fakir zengin, size oy veren ve vermeyen herkesin hakkı vardır. Siz bütün bunların olabileceğini tahmin ediyordunuz. Demek ki bu kitlenize söz dinletemiyorsunuz.

                Tarihte hep acının ve gözyaşının merkezi olan bu topraklar herhalde bu acı ve gözyaşından doymayacak. Kan ve gözyaşı aktıkça, analar ağladıkça, çocuklar yetim kaldıkça birileri seviniyor galiba. Şimdilik sevinebilirler ama ilahi adalet tecelli edince daha çok üzülecekler. Bu topraklar nice şehitler yetiştirdi, nice Yasinler ve Hüseyinleri bağrına aldı. Onlar Rablerinin yanlarında sevinirlerken katilleri de her gece kâbus görmektedirler.

 

                Zulmün payidar olmayacağını bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Hele bu zalimler gayretullah dokunacak o kadar cürüm işlemişlerse artık onların varacakları yer esfalisafilinden başkası değildir.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *