0

 

Kürdler öteden beri İslam’a olan sadakatleriyle ve namuslarına sahip çıkmakla bilinirler. Tarih kitaplarında Kürdlerden bahsedildiğinde her zaman bu iki özelliğin öne çıktığı görülür. Samimi ve ihlaslı şekilde İslam’a bağlı olduklarından ve namusu kutsal sayıp sahip çıktıklarından Batı dünyasının İslam’ı hayattan çıkarmak için yöneldiği İslam dünyasında bozgunculuğa karşı en fazla direnen ve İslami hayatı uzun süre muhafaza eden halklardan biri Kürdlerdi.

Müslüman halkı Batılılaştırma adına büyük yatırımlar yapan, baskı ve dayatmalarla dininden koparmaya çalışan Kemalist rejim Müslüman Kürd halkını İslam’dan uzaklaştırma projesinde yeterli başarıyı gösteremedi.

Solcu bir Türk olan ancak Kürtlerle ilgili çok sayıda kitap ve makaleleri bulunan İsmail Beşikçi’nin, birkaç yıl önce okuduğum bir yazısında zikrettiği şu ifadeler bir halkın bozulmasının ve özünden koparılmasının Kürdlerle ilgili hesapları bulunanlarda nasıl bir karşılık bulduğunu ortaya koymaktadır. “Kürd kızlarının PKK tarafından dağa çıkarılması başlı başına bir devrimdir”

Beşikçi’nin bu ifadelerini değişik şekilde kitaplarında dile getirenlerden biri de Öcalan’dır. Kimi zaman Kürd halkının namus anlayışıyla dalga geçmekte, ailesini terk edip mağaralarda yıllarca yabancı erkeklerle yaşayan gencecik kızların bu durumlarını “Kürd kadının yeniden doğuşu!” ya da “Kürd kadının devrimi!” şeklinde ifada ederek Kürd halkıyla alay etmektedir.

Kürdlerin İslam’a bağlılığından ve namuslarına sahip çıkmasından rahatsızlık duyan İslam düşmanı Marksistler, Kürd halkının İslam’dan uzaklaşmasını ve kutsal saydıkları namus anlayışını terk etmesini elbette devrim sayacaklar. Her zaman olduğu gibi yalan, uydurma ve hilekarlıklarını bilim gibi kelimelerle süsleyip yıllardır bozmak için uğraştıkları halkı aldatmaya ve inancından uzaklaştırmaya çalışacaklar.

Akıl sahibi bir insan için en önemli değer inancı ve namusudur. İnancını ve namusunu yitirenler hayvanlaşan ve erdemlerini yitiren varlıklardır.

PKK’nin en büyük hedefi Kürd halkının bozulmasıdır. Dininden, inancından ve namusundan uzaklaşmasıdır. Kürd kadının örtüsünden soyutlanmasıdır. PKK’nin önde gelen kadınlarının “Kimsenin namusu değiliz”şeklinde zaman zaman basında boy gösteren ifadeleri, ayrıca bir süre önce Silopi’de çarşaflı kadınları zincirleyip köle gibi yansıtan davranışlar, Kürd kadınına en büyük ihanettir.

Kürd kızlarını dağa çıkarmakla kutsal kabul edilen namus anlayışına en büyük darbeyi vuran PKK, bir halkın değerlerini ayak altına almakla bozgunculuk hedeflerini önemli ölçüde tutturmuştur.

Kürd ana babalar! PKK’nin yalan ve uydurma sözlerine kulak vermeden vicdanınızı dinleyerek düşünün.Kürd kızlarının dağa çıkmasının bu güne kadar Kürdlere ne gibi bir yararı oldu? Bununla Kürd halkı neler kazandı? Kürtlerin gencecik kızları, Mağaralarda oturup sağa sola tehditler savuran zorbalar tarafından kullanılan araçlardan başka bir görev mi üstlendiler?

Ellerinden gelen ahlaksızlıkları ardına koymayan ırz düşmanları, sadece kameralar karşısında poz verdiklerinde hayatlarını zehir ettikleri Kürt kızlarını adam yerine koyuyorlar. Onları ahlaksız emellerinin kurbanı haline getirip sömürmekten başka bir şey yapmıyorlar.

Kızlarını dağa gönderen ya da PKK’ye sempati duyan Kürd ana babalar! Sizler şerefli insanların çocuklarısınız. Büyüklerinizin yanında namus kutsal sayılırdı. Namuslarına göz dikenlere karşı savaşlar verilirdi.

Bu duruşlarıyla bütün toplumların saygı duyduğu ve hürmet ettiği bir topluluktu Kürd halkı. Yalanlarına inandığınız PKK, sizi dininizden uzaklaştırmak ve namusunuzu yok etmek için çabalıyor. Böylece hem dünyanızı hem de ahiretinizi heba etmeye çalışıyor. Küfrün elebaşları olan Kandil’deki yaşlı çeteler sizi kendileriyle birlikte cehenneme sürüklemek için uğraşıyorlar.

Şöyle durup arkanıza bakın. Dinine ve namusuna sahip çıkan, bunun için ölümü göze alan ve büyük bir onur içinde yaşayan geçmişlerinize bakın. İçinde bulunduğunuz durumu geçmişinizin durumuyla karşılaştırın. Bulunduğunuz hal size acı vermiyor mu? Yalan ve cazip sözleriyle sizi cezb edip yalancı sloganlarla oyalayan küfrün elebaşlarına kanıp dünya hayatınızı feda etmeyi göze aldığınızı farz edelim, peki ahiretiniz için bir hazırlığınız var mı? Arkasına takıldığınız din, namus ve ırz düşmanlarının tevbe etmeden ölmeleri durumunda gidecekleri yerin cehennem olduğunu bilmiyor musunuz? Onların yalanlarına sarılarak ahiretinizi neden heba ediyorsunuz? Kendinize acımıyorsanız yalancı ve ırz düşmanlarının peşine taktığınız evlatlarınıza acıyın. Zalim ve yalancıların safında hareket edenlerin ve bu hal üzere ölenlerin akıbetinin kötü olduğunu bilmiyorsanız, bu satırlarla sizi uyarmak ve bu gerçekleri hatırlatmak istiyorum.

Allah Teala, insanları kandırıp dinden uzaklaştıranların ve İslam düşmanlarının varacağı yerin cehennem olduğunu birçok ayeti kerimede dile getirmektedir. Bunlardan birkaç ayeti kerimeyi zikrederek sizi hakikate yönlendirmek istiyorum;

“Zulmedenlere meyletmeyin; sonra size ateş dokunur (cehennemde yanarsınız). Sizin Allah’tan başka dostlarınız yoktur. Sonra (O’ndan da) yardım göremezsiniz!” (Hud, 113)

“Ey inananlar! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. . . “ (Tahrim, 6)

 

“Hak yoldan sapanlara gelince, onlar cehenneme odun olmuşlardır. “ (Cin, 15)

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *