0

                                  

                            Sevdiğiniz bir insanı, taklit edersiniz.  Sevdiğiniz bir insan gibi yaşamak istersiniz. Onun gibi giyinmek ve tüm hareketlerinizi ona benzeterek, yaşamak istersiniz. Bu insanın doğa, tabiat ve fıtratında var olan bir gerçektir. Kaldı ki sevdiğiniz Allah’ın habibi ise, sevdiğiniz cahiliye karanlıklarını dağıtan Kur’an nurunun tellalı ise, sevdiğiniz insanları cehenneme girmeye mani Allah’ın resulü ise, onu tanımaya, ona benzemeye ve onun gibi yaşayıp, Allah’ın rızasına ulaşmaya değmez mi?

Habibullah aleyhisselatu wesselamı daha iyi tanımanın alternatif yol ve yöntemleri vardır elbet. Seleflerimiz yıllar süren çok büyük emek ve özveriyle siyeri seniyyesini ta bize kadar bin bir zahmet ve meşakkatle ulaştırıvermişlerdir. Bize düşen ise onun hayatını okumak, okuduklarımızı da özümseyerek yaşamaktır. Yani hedef, nebevi bir hayatı yaşamaya çalışıp hem insanlara faydalı olmak ve hem de Allah’ın rızasına kavuşmaktır; “ And olsun ki, Resulullah sizin için, Allah’a ve ahret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çok zikredenler için güzel bir örnektir. “ (Ahzap suresi 21. Ayetin meali) “ (Resulüm) De ki; Eğer siz Allah’ı seviyorsanız bana uyun; Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.” ( Al-i imran suresi 31. Ayet meali )

Peygamber sevdalıları platformu, gelenekselleştirdiği kutlu doğum siyer sınavını, bu sene geçen yıllara göre daha erken bir tarihe alarak duyurusunu yaptı. Efendimiz aleyhisselatu wesselamı daha iyi tanımanın alternatif yol ve yöntemleri vardır, demiştik. İşte kutlu doğum siyer sınavının temel amacı da budur. Her şey bir yana, efendimizi tanımak ve tanıtmak ayrıca her müslümanın görevidir.  Hakikaten yıllardır yapılan bu sınav, her geçen yıl bir önceki yıla nazaran daha kaliteli hazırlanmaktadır. Sınava katılıp dereceye girenleri umre ile ödüllendirmek, dünyada en iyi ödül olsa gerek. Efendimizi okuyup tanımanın yanında bir de yaşadığı yerleri bizzat gidip görmek ayrıca büyük bir güzelliktir. Bu büyük hizmet için emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Efendimizi tanıtma adına yapılan her etkinlik inşallah meyvesini verecek ve veriyor da. Düşünün ki böyle bir sınav vesilesiyle çoluk çocuk, genç ve yaşlı herkes birer siyer kitabını anlayarak, inceleyerek okumakta, efendimizi daha iyi anlamakta ve onu yaşamaktadır. Bu sınav bu vesileyle bir siyeri nebi mektebine dönüşmektedir.

Bugün İslam ümmetini içerisinde bulunduğu malum ahvalden kurtaracak vesilelerden biri de Hz. Muhammed Aleyhisselatu wesselamı hakkıyla anlamak ve onun gibi yaşamaya çalışmaktır. İslam ümmetini küfrün insafsız pençelerinden kurtaracak olanın efendimiz ve vahye dayalı ilahi öğretileri olduğunu kalp rahatlığıyla söyleyebiliriz. Hz. Muhammed Aleyhisselatu wesselamın dışındaki tüm arayışlar, çaba ve çözümler beyhudedir.

 Küfür şebekelerinin Müslüman halkımızı İslami inanç ve İslami yaşantısından uzaklaştırmak için ne kadar çaba harcadıkları, ne değişik organizasyon ve etkinlikler düzenledikleri herkesin malumudur. İşte bu noktada bu tür İslami etkinliklerin önemi daha iyi anlaşılmaktadır. Son zamanlarda kutlu doğum organizasyonlarına yapılan saldırılara bakılırsa, KDSS nin küfür ve nifak cephesini ne derece endişelendirdiği anlaşılmaktadır. Saadet asrında Efendimiz Aleyhisselatu wesselama saldıran Ebu Cehil zihniyeti ile şu an KDSS stantlarına saldıran demokrasi maskeli komünist zihniyeti arasında ne fark vardır? 

Varsın İslam ve Müslüman halkın düşmanları bu tür etkinlikleri engellemeye çalışsınlar. Onlar ne Allah’ın nurunu o cılız güçleriyle söndürebilirler ve ne de zayıf hileleriyle Allah’ın dostlarına zarar verebilirler.

 

Siyeri nebiyi iyice okuyup anlamak ve anladıklarımızı yaşayıp anlatma temennilerimle…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *