image

 

 

 

Belediye eş başkanları, yoğun tepkiler alan belediye personelinden Öcalan için zorla imza toplama hadisesini inkâr yolunu seçerek, geleneklerinde bir karıncanın dahi incitilmesinin olmadığını iddia ettiler.

ZORLA İMZA TOPLAMAK SUÇ DEĞİLMİŞ

Belediye personelinden zorla imza toplanmadığını iddia eden eş başkanlar,”Yine bu haberlerde suç olmayan bir unsurun suç olarak gösterilmesi vardır ki, bu tamamıyla kasti ve bilinçli bir yaklaşımdır. Yayınlanan haberde ‘Sayın Öcalan’a Özgürlük’ ve ‘barış’ sözcükleri yayana getirilerek sanki bir suç işleniyormuş gibi bir algı yaratılmıştır.” Açıklamasında bulunarak kampanyayı savundular.

HDP’NİN GELENEĞİNDE BİR KARINCAYI BİLE İNCİTMEK YOKMUŞ

 HDP’nin geleneğinde bir karıncayı bile incitmek olmadığını savunan eş başkanlar,”Bizim politik geleneğimiz, siyasal duruşumuz ve toplumsal ahlakımız değil bir personeli tehdit etmek bir karıncayı dahi ezmeyecek erdemdedir. Yine bu güne kadar emekçinin yanında olan, çalışanlarının haklarını kuruyan ve emekçilere gelecekte onurlu bir yaşam vaat eden politik bir duruşun sahibi olduğumuz kamuoyu tarafından bilinmektedir. Dolayısıyla çalışanlarımızı baskı ve tehdit etme gibi bir durumun yaşanacağı düşünülemez.” Dediler.

Eş başkanların, “Geleneğimizde bir karıncayı bile incitmek yoktur.” Açıklaması şaşkınlık yarattı. Kobani bahanesiyle başta Batman olmak üzere bölgeyi yakıp yıkan, esnafı haraca bağlayan, yolları kesip güvenliği yok eden çetelerin hangi parti mensubu olduğunu soran vatandaşlar, “ HDP’nin geleneğinde bir karıncayı bile incitmek yoksa bunca terörü estirenler kimler acaba?”ifadelerini kullandılar.

Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *