image

 

 

IŞİD’din Kobani’ye girmesini bahane ederek, Kurban Bayramında HÜDA PAR ve İslami Kuruluşlara savaş açan ve 4 HÜDA PAR üyesini şehid eden PKK’nin insanlık dışı saldırılarını değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. 

“Çatışma Ortamı Kürtlere Yapılabilecek En Büyük Düşmanlıktır” 

PKK’nin saldırılara bahane ettiği IŞİD ve El Nusra örgütleri ile hiçbir ilişkilerinin olmadığını yenileyen Yapıcıoğlu, “Bu saldırıların önceden geleceği belliydi. Çünkü (HDP’liler) partimizin kuruluşundan beri bizi önce El Nusra ile ilişkilendirdiler. Daha sonra kendileri El Nusra ile IŞİD’e karşı ittifak içine girince o aşamada bizi IŞİD’le ilişkilendirdiler. Biz IŞİD’in de El Nusra’nın da tekfirci zihniyetini benimsemediğimizi ve bunlarla bir ilişkimiz olmadığını defalarca söyledik. O zaman şöyle bir uyarı yapmıştık: Kendi siyasi çıkarları için Kürt çocuklarını birbirine düşürmenin kimseye faydası olmaz. Bu kin tohumlarını yeşertir. Maalesef vazgeçmediler. En son Abdullah Öcalan’ın İmralı’daki notları servis edildi. Bu görüşmelerde işaret fişeği atıldı. IŞİD ve El Nusra ile bağlantılı herkese karşı topyekun bir mücadele diye özetleyebileceğim bir düşünceyle olaylar patlak verdi. Bizim IŞİD’le bağımız olmadığını kendileri de bildiği halde bizi bu şekilde göstermek için özellikle çaba sarf ediyorlar. Kendi siyasi menfaatleri için Kürt halkını şiddet ortamına çekmek istiyorlar. Bu, Kürtlere yapılabilecek en büyük düşmanlık ve zulümdür.” dedi. 

“Bütün Saldırılar Karşı Taraftan Geldi” 

Bugüne kadar yapılan Bütün saldırılar karşı taraftan geldiğine dikkat çeken Yapıcıoğlu. “Bizim cephemizden saldırı olmamıştır. Partimizin kuruluşundan beri, bizimle yakın kabul edilen dernekleri de saydığımızda, 200’ün üzerinde saldırı oldu. Bu saldırıların tamamı faili meçhul kaldı. Sadece bayramdan önce Hilvan’daki saldırının faili yakalanabildi. Birkaç günde Kürdistan illerinin tamamında ve Adana’da saldırıya uğramamış birkaç teşkilatımız kaldı. Bütün il ve ilçe teşkilatlarımıza saldırılar oldu. Ateşli silahlar kullanıldı. Dört can kaybımız, onlarca yaralı var.” bilgisini paylaştı. 

PKK medyasının, “…Eylemcilerin üzerine ateş açıldı” iddialarına da yanıt veren Yapıcığlu, “Parti binalarımızdaki arkadaşlarımız, saldırıları püskürtmek adına müdahale bulunmuşlardır. Fakat parti binalarımız içerisinden ateş edildiğine dair elimizde bir bilgi yoktur. Çünkü binaların etrafında kümelenenler olmuştur. Bunu engellemek adına halk içerisinden ateş varsa, mümkündür, bilemiyorum. Kesin bir şey diyemem. Olmuş olabilir. Sizin canınıza kasteden, ateşli silahlarla üzerinize ateş eden, molotoflarla sizi diri diri yakmaya çalışan insanlara karşı dünyanın her yerinde kendini savunmak meşrudur. Biz kuruluşumuzdan beri saldırgan taraf olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Buna niyetli üyelerimizi tespit etmemiz halinde onları durdurma yönünde elimizden geleni yapacağız. Fakat ölüm tehdidi altında olan, üzerine ateş edilen bir şahsa sabır ve sukunet tavsiyesinde bulunmanın fazla anlamlı olmayacağını herkes kabul eder.” dedi. 

“Kahraman HüdaParlılar engelledi” Twitine Yanıt 

Yapıcıoğlu, HÜDA PAR’ın twitter hesabından atıldığı iddia edilen, bir gencin vurulduğunu gösteren twite ilişkin soruya ise, “Bizim partimizin tek bir hesabı var. Bu hesaptan da böyle bir resim ve açıklama atılmadı diye biliyorum. Bazı il ve ilçe teşkilatlarının hesapları var ama onların da bizim partimizle kurumsal bir ilişkisi yoktur. Kime aittir, bilmiyorum.” yanıtını verdi. 

 “Siz karşılık vererek, çatışmanın tarafı olmuş olmuyor musunuz?” sorusuna soruyla karşılık veren Yapıcıoğlu, “Peki, bunun alternatifi ne? Bizim canımıza kasteden kişilerin saldırılarına karşı kendimizi savunmanın alternatifi ne olabilir? Kurbanlık koyunlar gibi bizi diri yakmalarını ve kafalarımızı dağıtmalarını mı bekleyeceğiz? Bunu insanlardan isteyemeyiz. İstesek de sözümüzü geçiremeyiz.” ifadelerini kullandı. 

“Kendimizi Savunacağız” 

Olayların durmasının saldırıyı başlatan HDP/PKK’ye bağlı olduğunu söyleyen HÜDA PAR Genel Başkanı, “Bu, HDP yetkililerin sorumlu davranmasına ve PKK’nın tavrına bağlıdır. Biz saldırgan taraf olmadık, ama hiçbir zaman da zulmü kabul etmedik. Baskılarla sinmedik. Bundan sonra da yürüyüşümüze devam edeceğiz. Tekrar saldırı olursa bu saldırıları püskürtme adına kendimizi savunacağız.” dedi. Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *