image

Milli Piyango’nun topluma verdiği büyük zararlara dikkat çeken âlimler, şans oyunlarının yasaklanması gerektiğini belirtiyor.

Milli Piyango gibi şans oyunlarının kumarın diğer bir çeşidi olduğunu vurgulayan bölge âlimlerinden Molla Osman Teyfur; Müslümanların, insanı felaketlere sürükleyen şans oyunlarından uzak durması gerektiğini ifade etti.

 

Kumarın, toplumda merhamet duygusu yok ettiğini belirten Molla Teyfur, “Toplumun kardeşlik duyguları içerisinde yaşayabilmesinin belki bir şartı da, bu gibi şeylerden uzak durmasıdır. Çünkü kumar ve şans oyunlarının içinde olduğu toplumda merhamet duygusu kalmaz. İnsanlar hep birbirlerine menfaat gözüyle bakar. Ayrıca zaten kumar ve şans oyunları başkasının cebindeki paraya göz dikmektir. Onun için muhakkak toplum olarak şans oyunlarından uzak durmamız gerekiyor. Çünkü kumardır, haramdır ve ahirette bunun hesabı vardır. Özellikle devlet bu gibi şans oyunlardan elini çekmeli ve yasaklaması gerekiyor ki huzurlu bir toplum olsun.” ifadelerini kullandı. İlkha 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *