image

Batman’da bedelli askerliği bekleyenler, başvuruların başlamasının ardından askerlik şubesine akın etti.

Uzun süredir dört gözle beklenen bedelli askerlik için başvurular başladı. Bedelli askerliği bekleyenler başvuruların başlamasıyla Batman’da askerlik şubelerine akın ederek uzun kuyruklar oluşturdu.

Askerlik Kanunu ile Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından başvurular başladı. Bedelli askerlikten yararlanmak isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde askerlik şubelerine adeta akın etti. Bankaya 18 bin TL yatıran vatandaşlar buradaki işlemlerinin ardından askerlik şubelerine giderek diğer işlemlerini tamamladı.

SAATLERCE SIRADA BEKLİYORLAR

Batman Askerlik Şubesinde bekleyen İdris Soyku, “Bedelli askerlikten yararlanmak için şuan askerlik şubesi önünde bekliyoruz. Saatlerce burada ayakta sıramızın gelmesini bekliyoruz. Bedellinin çıkması bizim için çok sevindirici oldu. İşim gereği bedelli askerlikten faydalanmak istedim.” dedi.

Bedelli askerlikten faydalanmak için askerlik şubesine geldiğini ifade eden Mahmut İlten ise, “Bedelli askerlik için geldik. Uzun suredir bu bedelliyi bekliyorduk. Şimdi sıra var ve çok yoğun olduğundan bekliyoruz.  Bedelli askerlik bizim gibi işi gücü olan insanlar için çok önemliydi. Bundan dolayı sevinçliyiz.”diye konuştu.

 

1 Ocak 1988 ve daha önce doğanlar 18 bin TL ödeyerek temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. Bedelli askerlikte başvuru için son tarih ise 13 Şubat 2015. İlkha 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *