image

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen Suriyeli aile, kışın gelmesiyle yakacak odun, kömür ve de kullanabilecek bir sobalarının olmadığını belirterek yetkililerden yardım bekliyor. 

Serêkaniyê’nin Menacîr beldesinden kaçarak Batman’a sığınan 2 çocuklu ailenin mağduriyeti kışın gelmesiyle daha da arttı. Soğuklarda yakacakları bulunmayan ve ellerinde yiyecekleri kalmayan aile, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Raman Mahallesi 1812 Sokak No:11’de kalan Suriyeli aile, Batman’a geldikleri yaklaşık 3 yıldan beri sadece iki defa kendilerine gıda yardımı yapıldığını belirterek seslerini yetkililere ulaştırmaya çalışıyorlar.

Amelelik Bile Bulamıyor

İç savaşın başlamasıyla ülkelerinden kaçıp Batman’a yerleştiklerini söyleyen İman Hüseyin isimli kadın, 4 kişilik nüfusuyla kendi imkânlarıyla tutukları kiralık olan derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye’nin Serêkaniyê bölgesindeki Menacir beldesinden gelerek Batman’a sığınan Kasım Mahmud ile İman Hüseyin çifti, çok zor şartlarda kıt kanaat geçindiklerini ifade ederek yaşadıkları sıkıntıları anlattılar.

İnşaatta amele olarak çalıştığını, ama kışın azalan inşaat işlerinden dolayı bir türlü iş bulamadığını söyleyen Kasım Mahmud, işverenlerin kendisine imkân vermesini isteyerek bu sayede çalışıp ailesini geçindirmek istediğini dile getirdi.

Batman’a sığındıkları 3 yıldan bu yana AFAD’ın ve Belediyenin sadece birer defa kendilerine gıda yardımı yaptıklarını vurgulayan Mahmud, yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Kendilerini ısıtacak sadece iki battaniyeleri var

Çok zor şartlarda geçinebildiklerini ifade eden iki çocuk annesi İman Hüseyin, yaşadığı o acı dolu dramı şu sözlerle anlattı: “Suriye’deki iç savaştan kaçarak Batman’a sığındık. Eşim yaz aylarında nadirde olsa inşaatlarda çalışarak bize bakıyor. Ama gelen kış nedeniyle inşaat sektöründe iş olmadığından dolayı eşim çalışamıyor. Bu yüzden çok sıkıntılar yaşıyoruz. Bu şekilde burada birkaç kış atlattık. Ama yokluk bizler için gerçekten çok zordur. Özellikle çocuklarımızın üstlerine giyecek bir şeyi yok. Ayrıca çocuklarım için çocuk bezine ihtiyacım var. Bizim yorgan olarak kullandığımız iki battaniyeden başka kendimizi ısıtacak bir şeyimiz yok. Ailece bir battaniyeyi yere koyuyoruz ve bir tanesini de üzerimize seriyoruz. Beton zeminde ince bir halıdan başka üzerine oturulacak minderimiz yok. Ne sobamız var, ne de yakacak bir odun ve kömürümüz var. Yemeklerimizi yapmak için ocağımız var ama tüpümüz yok. Anlayacağınız yokluk içindeyiz. Kira, elektrik ve su faturalarını ödemede çok sıkıntı yaşıyoruz.”  

“3 yıldır sadece iki kez gıda yardımı aldık”

Batman’a ilk geldiklerinde AFAD ve Belediyeden birer defa gıda yardımı aldıklarını belirten Hüseyin, “Batman Valiliğe başvurduk bizi AFAD’a gönderdiler ve bir defa bize gıda yardımında bulundular. Batman Belediyesi’ne de başvurduk. Onlarda çok az bir gıda yardımında bulundular. Daha sonra ne Belediye ne de AFAD bize herhangi bir yardımda bulundu. 3 yıldır sadece iki kez gıda yardımı aldık. Çok mağduruz. Allah rızası için hayırseverlerden ve yetkililerden bize yardım yapmasını istiyoruz. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *