image

 

Yeni Şafak yazarı ve televizyon programcısı Hilal Kaplan, PKK'nin 6-8 Ekim Kobani olayları sırasında HÜDA PAR'a yakın derneklere baskın düzenleyerek sivilleri öldürdüğünü hatırlatarak, “Saldırılarla çok hesaplı bir iç savaş çıkarmak” istendiğine dikkat çekti. 

A Haber'de “Birlikte Bakalım” programında 6-8 Ekim Kobani olaylarını değerlendiren gazeteci Hilal Kaplan, olaylardan ders çıkarılması adına önemli tespitlerde bulundu.

PKK DEVLETE ÖFKELİYSE NEDEN 14 YILDIR SİLAH BIRAKAN HİZBULLAH’A SALDIRIYOR

Kobani olayları sonrası yapılan kimi analizlerde PKK/HDP çevresinin Devlete çok öfkeli olduğu yönündeki görüşleri değerlendiren Kaplan, “HDP Diyelim ki Devlete çok öfkeli, -Devlet IŞİD’i destekliyor, PYD’ye silah yardımı yapmıyor gerekçesiyle-. O halde tırnak içinde ‘HDP Devlete karşı savaş açması gerekir.’ Onlar ne yaptı? İlk yaptıkları gidip bölgede 14 yıldır silah bırakıp sivil siyaset yapan Hizbullah’ın derneklerini basıp sivilleri öldürdüler.” diyerek “PKK/HDP Devlete öfkeli” yönündeki analizlerin gerçekçi olmadığını ortaya koydu.

HÜDA PAR SANA SALDIRMAZKEN GİDİP ONUN ÜYELERİNİ ÖLDÜRÜYORSUN

Kürt kamuoyunda yalan haberlerin oluşturduğu bir öfkenin olduğunu kabul eden Kaplan, “Ancak burada çok hesaplı iç savaş çıkarma çabası var. HÜDA PAR sana saldırmazken gidip onların üyelerini öldürüyorsan, adeta, ‘silahlan bana karşılık ver’ diyorsan; neticede ne yazık ki öyle oldu. Umuyoruz sağduyu çağrıları karşılık bulur. Ama burada gerçekten çok hesaplı Kürd’ü Kürd’e kırdırma politikası yürütülüyor. Gidiyorlar bölgedeki iş yerlerini yağmalıyorlar. Binaları ateşe veriyorlar. Buradaki şey, Devletle hesabını görmeye çalışmıyor HDP…” şeklinde tespitlerini paylaştı. Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *