image

 

HDP’nin çarşaflı Kürt kadınını aşağılamasını şiddetle kınayan Kur’an Nesli Platformu, HDP’nin Kürt halkından özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Gazetemize açıklamalarda bulunan platform başkanı M. Ali Altun, “Son günlerde HDP ve türevleri tarafından Mazıdağı ve Silopi de halkımızın kutsal değerlerinden olan çarşafa karşı son derece ahlaksızca yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. İslam’ı tüm zerreleriyle özümsemiş Kürdistan’ın namuslu ve dindar halkı yapılan bu saldırıların ne amaç ve maksatla yapıldığını çok iyi bilmektedir. Kadını özgürleştirme adına yapılan ve ahlaki değerlerden yoksun saldırıların Kürdistan’ın iffet ve hayâ abidesi kadınlarına yönelik bir terbiyesizlik ve hakarettir. Her fırsatta İslam-i değerler üzerinden dine ve dindarlara saldırmayı kendine meslek edinen söz konusu zihniyetin yaptıklarından vazgeçip Kürdistan halkından özür dilemelidir.” Dedi.

Kürdistan’daki dindarların kutsal değerlerini savunmaya muktedir olduğunu söyleyen Altun, “İslam’a açık bir şekilde saldıran din düşmanları şunu çok iyi bilsinler ki, Kürdistanlı mütedeyyin halkımız geçmişte olduğu gibi bugün de tüm kutsal değerlerini savunmaya muktedirdir. İslam’ı ve kuranın şiarlarını halkımızın hayatından söküp atmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Müslüman Kürt kadınının asırlardır şeref ve onurla KUR’ANIN bir hükmü olarak taşıdığı çarşaf ve tesettüre sahip çıkacağı herkesçe bilinmelidir. “ ifadelerini kullandı.

Altun, duyarlı Müslüman halkı tepkilerini ortaya koymaya davet etti. Şeyhmus Toprak

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *