image

Gündeme dair yazılı basın açıklaması yapan Hüda Par İl Başkanı M. Emin DOĞRU, 24 Kasım Öğretmenler Günü, Tpao'daki İşçi Alımları, 6-8 Ekim olaylarına yönelik gözaltılar, Dünya Çocuk Hakları Günü ve Eğitim Bir-Sen Seçimi ile ilgili konuştu.

24 Kasım Öğretmenler gününü kutlayarak sözlerine başlayan Doğru, Eğitim Bir-Sen Batman Şubesi başkanlığına yeniden seçilen Mehmet ERGİN'i tebrik etti.

TPAO'YA İŞÇİ ALIMINDAKİ HAK İHLALLERİ BİZİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR

           Devletin topluma karşı  yapılması gereken sorumluluğunun yükünden kurtulmak için özelleştirme adı altında kurumların içini boşalttığını belirten Doğru,  “Özelleştiremediği kurumlarda ise işçi alımlarında büyük hukuksuzluklar yaparak bölgedeki işsizliğin artmasına sebep olmaktadır. İşsizlik ülkemizin genelinde büyük bir sorun olmakla beraber, ilimizin de en büyük sorunlarından biridir. TÜİK'in son verilerine göre ilimiz işsizlik oranında ilk sıralarda yer almaktadır. İşsizlik sorununu kısmen de olsa azaltacak olan TPAO'nun işçi alımlarında, ilimizde yaşamadığı halde ikametini buraya taşıyan bazı şahısların işe alınması, Batmanlı gençlerimizin haklarının gasp edilmesi olup bizleri derinden üzmüştür. Yetkililerin olaya müdahil olmaları ve bunun önünü alacak çalışmaları biran evvel  başlatmaları gerektiğini düşünmekteyiz.”dedi.

ASIL SORUMLULAR GÖZALTINA ALINMADI

     Yaklaşık 50 gün geçmesine rağmen 6-8 Ekim olaylarında 'Her yer Kobani' sloganlarıyla halkı sokağa davet edip katliamların işlenmesine sebep olanlara ve olaylara karışan eylemcilere yönelik ciddi bir işlemin yapılmadığını söyleyen Doğru,Bununla beraber, hafta içinde gözaltına alınan ve aralarında DBP Batman Gençlik Teşkilatı'na mensup iki şahsın tutuklanması, fakat olayların arkasındaki asıl şahıslara yönelik herhangi bir işlemin yapılmaması, çözüm süreci adı altında devletle örgüt arasındaki gizli anlaşmaları akıllara getirmektedir.”ifadelerini kullandı.

Çocuk hakları ve kadına yönelik şiddete de değinen doğru’nun ifadeleri şöyle:

ÇOCUKLARIMIZ MADDİ VE MANEVİ TEHDİTLERLE KARŞI KARŞIYA

            “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Şüphesiz çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Ancak çocuklarımız bugün her zamankinden daha fazla maddi ve manevi  tehlikelerle karşı karşıya bulunmaktadır. Zira uyuşturucu kullanan çocuk yaştaki gençlerin sayısı, günden güne artmakta ve uyuşturucu kullanma yaşı her geçen gün daha da düşmektedir. Merkezi  ve yerel yönetimler  ise bu sorunu çözecek adımlar atmakta yetersiz kalmaktadırlar. Ayrıca kimi yerlerde çözüm sürecine rağmen piknik adı altında çocuklarımız zorla kaçırılıp dağa çıkarılmakta ve en temel hakları olan eğitimden ve sıcak aile ortamından mahrum bırakılmaktadırlar. Ailelerin feryatlarına rağmen devlet ise, bu yapılanları sadece seyretmekle yetinmektedir.”

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ KINAYANLAR LİCE’DEKİ ŞİDDETİ NİYE GÖRMÜYOR

            “25 Kasım gününü, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak kutlayanların Diyarbakır Lice ilçesi Darakol köyünde  vahşi çetelerce uzun namlulu silahlarla bir anaya saldırıp yaralamaları, Diyarbakır'da, kadınlık bir yana  insanlıktan çıkmış bir bayanın 16 yaşındaki Yasin Börü'nün cansız bedeni üzerinden arabayla geçmesi olaylarını  lanetlemelerini bekleyeceğiz.”

VEDAT AYDIN

 

                                                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                                                   

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *