image

 

Türk eğitim derneği (TED) koleji yeni binasına kavuştu. Basın mensuplarına yeni binalarını tanıtan TED yönetim kurulu kaliteden taviz vermeyeceklerini vurguladı.

Batman TED Koleji yönetimi basın mensuplarıyla bir araya gelerek yapılan yeni bina hakkında bilgilendirmelerde bulundu. TED Batman Kolejin Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özkan, yeni binanın 15 bin metrekare kapalı alanı ile toplamda 20 bin metrekare alan üzerinde kurulduğunu söyledi. Kampusu Batman’a kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen TED Batman Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özkan; “Eğitimin kalbi öğretmenlerdir.  Kalbin sağlam olması bütün vücudun sağlam olması demektir. Eski TED Kolejinin kapsamı 300 kişi iken şuan 400 öğrencimiz olup 800 kişilik kapasitelidir. %50-55’lik doluluk oranımız var. Öğrencileri sınava tabi tutuyoruz. Çok iyi olursa öyle kabul ediyoruz.” Dedi.

TED Batman Koleji İlk 5. Sırada

Önümüzdeki sene lise bölümünün de faaliyete gireceğini belirten Özkan, “Eğitim desteği başvurusu yapmadık bizim önceliğimiz kaliteli eğitimdir. Eğitim Türkiye’nin geleceğidir. Türkiye’nin geleceğini kurtarmak istiyoruz. TEOG’ta başarı oranımız  % 100 dür. Türkiye’de 6 TED Koleji daha açıldı. Şuan 31 kolej olup bu kolejler arasında TED Batman Koleji ilk 5. sıradadır.” Dedi.

6-8 Ekim Olayları Bizleri De Vurdu

6-8 Ekim olaylarının açılışlarını etkilediğini söyleyen Özkan, “Açılışımızı bayram öncesi düşünüyorduk. Ancak 6-8 Ekim olayları bizleri de vurdu. O nedenle bayram sonrası açılışını düşündüğümüz kolejimizi önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Özel bir okul olmaya devam edeceğiz. Homojen bir okul olarak eğitimizi bozmak istemiyoruz. Bizim için para öncülük değil, eğitimde kalite önemli. Kaliten ödün vermeyeceğiz. O nedenle eğitim desteği almayı düşünmüyoruz.” Dedi.

Bölgenin En Donanımlı Okulu

 

Toplantıda söz alan okul müdürü Çetin Enver ise, TED Batman Koleji’nin ilkokul, orta ve liseden oluştuğunu, TPAO ile yapılan 50 yıllık bir anlaşma ile bu binanın yapıldığını belirtti. Çetin konuşmasında, “TED koleji mutluluk kolejidir.  Çocuk mutlu oldu mu başarılıdır… Okulumuz bölgenin en donanımlı okuludur...” Dedi. (Vedat Aydın)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *