image

HER 3 RESMİ DE KULLAN

 

Her sene yüzlerce köylü aileye kurban eti dağıtan Köy Der, bu yıl PKK/HDP’li çeteler yüzünden köylere kurban eti yardımını ulaştıramadıklarını açıkladı.

Köy Der’den kurban eti bekleyen mağdur köylü ailelerin et dağıtımının neden yapılamadığına dair ısrarlı soruları üzerine açıklama yapan Batman Köy Der, “Köy-Der olarak her sene kurban bayramında Batman merkeze bağlı köylere imkanımız dahilinde kurban eti yardımında bulunuyorduk. Fakat bu sene köylere dağıtmak istediğimiz kurban etlerini dağıtamadık. Sözde Kobani’deki olayları bahane ederek bölgeyi ateş topuna çeviren ve vahşi katliamlara ve talanlara sebep olan PKK/HDP çetelerinin çıkarmış oldukları olaylar yüzünden kurban etini dağıtamadık. Köylerdeki muhtaç ailelerden derneğimize gelen telefonlarda aileler, kurban eti beklediklerini dile getirdiler. Bizler de çıkarılan olaylar dolayısıyla bu yardımı yapamayacağımızı belirttik. Muhtaç aileler telefonda bu yardımların yapılmasına engel olanlara lanet okudular.” İfadelerini kullandı.

 DİNİ BAYRAMLARI HALKIMIZA ZEHİR EDİYORLAR

Dini bayramları her fırsatta Kürt halkına zehir eden, dini bayramlara kara bayram diyen ve bu bayramlar vesilesiyle yapılan yardımları engelleyen PKK/HDP zihniyetinin kınandığı açıklamada, “PKK/HDP her bayram buna benzer basit gerekçelerle halkımıza bayramı zehir ediyor. Bunun altında halkımızın dini duygularını köreltmek, dini kutsal bayramlarımızın değerini halk arasında düşürmeye çalışmak, halkımızın İslami şiar ve değerlerinden soğutmak olduğuna inanıyoruz. Zaten kendi aralarında bu bayramlar bizim değil diyorlar. İslam’ın bu mübarek bayramlarına kara bayram diye isim bile taktıklarını herkes duymuştur. Esasında şunu halkımıza söylemeye çalışıyorlar, ‘biz bu bayramları Marksist ve Sosyalist düşüncemizden dolayı kabul etmiyoruz, siz de kabul etmeyin.’ Halk bu İslami değerlerden vazgeçmiyor. Halk İslami değerlerden vazgeçmediği için halka bayramı zehir ediyorlar. Bunu açıkça söyleyemedikleri için olaylar çıkarıp, engel olmaya çalışıyorlar. Bunu halkımızın dikkatlerine sunuyoruz.” Denildi. Vedat Aydın

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *