image

 

 Ehliyet sahiplerini zor günler bekliyor. Ehliyetlerin sadece 5-10 yıl arası geçerli olacağı açıklamasından sonra şimdi de 24 milyon ehliyetin değişeceği, tüm ehliyetlerin cipli olacağı bildirildi. Bu durum ehliyet sahiplerine ek maliyet getirecek ancak uzmanlar değişikliğin olumlu yönlerinin de bulunduğunu söylediler.

 

Ehliyette yeni dönemle ilgili bilgilendirmede bulunan Can Atak sürücü kursu sorumlularından Ali Demir, Avrupa Birliği`ne uyum çerçevesinde 24 milyon ehliyetin değişeceğini söyledi. Ehliyetlerin artık çipli olacağını belirten Demir, “ Aldığımız bilgilere göre 17 sınıfta ehliyet alınacak, sadece otomatik vites kullananlara da ayrı ehliyet verilecek. Geçen yıl ağustos ayında çıkarılan torba yasada yer alan ve yaklaşık 24 milyon ehliyetin değişmesini, Avrupa Birliği`nin aradığı koşullarda çipli ehliyet verilmesini sağlayan düzenlemeler, yeni Karayolları Trafik Yönetmeliği`nde yer alacak. Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlığı`nın ortaklaşa hazırlağını sürdürdüğü yönetmeliğin, 1 Haziran 2015`te yürürlüğe girmesi öngörülüyor.” Dedi.

EK MALİYETİ VAR AMA OLUMLU YÖNLERİ DAHA ÇOK

Yeni düzenlemenin ek maliyet getireceğini, ehliyet alımının zorlaşacağını belirten Demir, “ Ama olumlu yönleri daha çok. Ülkemizde her yıl trafik kazalarında binlerce kişi ölüyor. Küçük yaşlarda ehliyet alanlar ömür boyu aynı ehliyeti kullanıyor. 40 yıl önce ehliyet almış adam kör oluyor, sakatlanıyor ama aynı ehliyetle araba kullanabiliyor. Bütün bunların önüne geçilecek.” İfadelerini kullandı.

Demir, 5 veya 10 yılda bir ehliyet alma zorunluluğunun düzenleme yürürlüğe girdikten sonra ehliyet alacaklar için geçerli olduğunu da sözlerine ekledi. Şeyhmus Toprak

 

 
 
 

 




0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *