image

 

Alo Tevşo Pazarında tezgâha çıkan Mardin’in yeşil zeytini müşteriden büyük ilgi görüyor.

Vatandaşlar, leblebisiyle meşhur Mardin’in yeşil zeytinine de rağbet ediyor. Havaların serinlemesiyle tezgâhlardaki yerini alan yeşil zeytin 2-3 lira arası müşteri buluyor.

Alo Tevşo Pazarında tezgâhı bulunan pazarcı Nuri, zeytin satışlarından bir hayli memnun. Fiyatların 2 ile 3 lira arasında değiştiğini söyleyen Pazarcı Nuri, “ Zeytinler Mardin’in Derik ilçesinden geliyor. Müşteriler Mardin zeytinini tercih ediyorlar. Mardin’in yeşil zeytini çok lezzetli olduğu için yoğun bir talep görüyor.  Müşterilerimiz arasında her kesimden vatandaş var. Satışlarımız gayet iyi yani.” Dedi.

15 GÜN BOYUNCA SUDA BEKLETMELİ

Yeşil zeytinin yemeğe hazır hale getiriliş serüveninden de bahseden Pazarcı Nuri, “ Yeşil zeytin bıçakla ortadan kesiliyor. Sonra 15 gün boyunca suda bekletiliyor. Tabi suyu tuzlu olmalı ve sık sık değişmeli. 15 günün sonunda yeşil zeytin sararıyor, pişip olgunlaşıyor. Tuzu ve yağı döküldükten sonra yemeğe hazır hale geliyor.” İfadelerini kullandı.

VİTAMİN DEĞERİ YÜKSEK

Yeşil zeytinin siyah zeytinden daha yüksek vitamin değeri taşıdığını söyleyen Pazarcı Nuri, “ Yeşil zeytini sadece kahvaltıda değil, yemekte de turşu niyetine yiyebilirsiniz.  Bir çok müşterimiz hafif ekşimsi tadı ile yemeklerin vazgeçilmezleri arasında olan yeşil zeytini daha çok turşu niyetine alıyor.” Dedi. Şeyhmus Toprak

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *