image

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Batman’ı uzun bir süredir meşgul eden müdür atamalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Medya mensuplarıyla bir araya gelen Çelik, bilinçli bir yıpratma kampanyasıyla karşı karşıya olduklarını ileri sürdü. Çelik, meslek liselerinin eksik ders kitaplarının haftaya verileceğini de söyledi.

18 KASIMDA 258 MÜDÜR ATANACAK

Gündemdeki atamalarla ilgili bilgi veren Çelik,” Batman ve ilçelerdeki okullara 18 Kasım'da toplam 258 müdür atanacak. Kesinlikle yönetici mülakatları şeffaf yapıldı. Hiç kimsenin şüphesi olmasın.” Dedi.

 GÖREVDEN ALMA YOK

Müdür atamalarıyla ilgili kendisine ve kurumuna son zamanlarda yıpratılmaya yönelik haksız eleştirilerin olduğunu ileri süren Çelik, toplumun eğitim ihtiyacını canla ve başla karşılamak için gece ve gündüz çalıştığını belirterek, kendilerine yönelik haksız eleştiriler yüzünden mağdur edildiklerini ifade etti. Görevden alınan okul müdürleri hakkında da açıklamada bulunan Çelik, “Kanun gereği 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında 4 yılını tamamlayan bütün müdürlerimizin görevi 14 Haziran’da bitmişti. Biz kimseyi müdürlükten almadık. Sadece müdürlerin görevleri uzatılmadı.” dedi.

 

SENDİKALARA GÖRE ATAMA DOĞRU DEĞİL

Sınava giren eğitimcilerin sendika mensubiyeti doğrultusunda yöneticilik atamalarının yapıldığı iddiasını yalanlayan Çelik, “Eğitim Bir-Sen’den 229 kişi sınava girmiş. Eğitim-Sen’den 94 kişi, Aktif Eğitim-Sen’den 8 kişi, Özgür Eğitim-Sen’den 19 kişi, Demokratik Eğitim-Sen’den 1 kişi, Türk Eğitim-Sen’den 5 kişi, herhangi bir sendikaya bağlı olmayan 100 kişi sınava girmiş. 70 barajını aşanların sendikalarına göre dağılımı ise şöyle; Eğitim Bir-Sen’den 199 kişi, Eğitim-Sen’den 57 kişi, Aktif Eğitim-Sen’den 4 kişi, Özgür Eğitim-Sen’den 14 kişi, Demokratik Eğitim-Sen’den 1 kişi, Türk Eğitim-Sen’den 1 kişi, herhangi bir sendikaya bağlı olmayan 71 kişi barajı geçerek başarılı sayılmışlardır.” Dedi.

 

TEMİZLİK İÇİN İŞKUR’DAN ELEMAN BEKLİYORUZ

Okullarda temizlik konusunda eksikliklerin bulunduğunu kabul eden Çelik, temizlik elemanlarının İŞKUR tarafından gönderileceğini, elemanlar gelince sorunun çözüleceğini söyledi. Bu sene 82 okuldan 27 okulda doğalgazın hazır hale getirildiğini sözlerine ekleyen Çelik, diğer okulların da doğalgazdan yararlanmak için ellerinden gelen tüm çabayı harcadıklarını söyledi.

EKSİK KİTAPLAR HAFTAYA DAĞITILACAK

 

Meslek liselerindeki ders kitapları eksikliğine de değinen Çelik, kitapların haftaya dağıtılacağını söyledi. Derslik sıkıntısına da değinen Çelik, seneye derslik sayısının artacağı müjdesini verdi.Vedat Aydın

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *