image

 

 

Batman Barosunun 13. Olağan Genel Kurulu Yeni Kültür Merkezinde saat 10.00'da başladı. 1 sandıkta kullanılan oy seçiminde Av. Ahmet Sevim tek aday oldu.

Kongreye Batman Belediyesi Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Barosu eski başkanı Av. Zeki Ekmen ve STK temsilcileri katıldı.

Divan heyeti başkanlığını Avukat Kasım Seçkin'in yaptığı ve Baro Başkan adayı Av. Ahmet Sevim'in aday olduğu seçimin sabahki oturumunda konuşmalar yapıldı. İlk konuşmayı mevcutBaro Başkanı Av. Ahmet Sevim yaptı.

Dönem boyunca, toplumsal sorunların çözümünde Batman Barosu olarak, yapıcı bir tutum içinde olmaya çalıştıklarını ifade eden Av. Ahmet Sevim, “Bir sorunu çözmeye gücümüz yetmediyse, sorunu derinleştirmemeye özen gösterdik. Yapamadıysak yıkmadık. Hep barış illa barış dedik. Bundan sonra da yapıcı ve barışçıl tutumumuzdan asla ödün vermeyeceğiz. Hukukun siyaseti çerçevesinde eleştireceğiz, önereceğiz ve üreteceğiz.” dedi.

Mücadelelerinde kendilerini yalnız bırakmayanlara da teşekkür eden Sevim, “Bütün bu mücadelemizde birlikte çalıştığımız, yaptığımız etkinliklerde bizleri yalnız bırakmayan, Batman Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerine hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Yeni dönemde adalet ve özgürlük mücadelesinde daha güçlü bir dayanışma ve çalışma dileğiyle Genel Kurulumuza iştirak edenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ardından 2012-2014 yılı faaliyet raporu ve 2012-2014 Denetleme Kurulu raporu okundu.Daha sonra raporlar üzerine görüşme, yönetim ve denetim kurulunun ibrası, Baro gelirlerinin belirlenmesi ve bütçenin görüşülmesi, görüş ve düşüncelerin sunulması ve temenniler ile Baro organlarının ve TBB delegelerinin seçimi yapıldı.

 Saat 17.00'de açıklanan seçim sonuçlarına göre yeni Baro başkanı Av. Ahmet Sevim…

 

HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *