image

Bazı Anadolu Liselerinde, Mesleki ve teknik liselerin birçoğunda öğrenciler kitap sıkıntısı yaşıyor.   Kitaplarını alamayan öğrenciler tepkili.  Veliler de tepkili. Veliler yaklaşık bir buçuk ay geçmesine rağmen çocuklarının hala kitaplarını alamayışından şikâyetçi olan veliler yetkililerin vurdumduymazlığına anlam veremiyorlar.

Özellikle Anadolu liseleri ve mesleki ve teknik eğitim okullarının 9. sınıfında kontenjan artırımına gidildiği için kitaplar eski kontenjanlara göre gönderildi. Bu yüzden 9. sınıf kitaplarının eksik geldiği ve geçen süre zarfında ise bu eksikliğin hala tamamlanamadığı bildiriliyor. Öğrenci ve velilerinden gelen yoğun şikâyetler üzerine konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz İl Milli Eğitim yetkilileri siparişlerin daha önce verildiğini, kontenjan fazlalığından ötürü aksamanın olduğunu, en kısa zamanda kitapların dağıtılacağını belirttiler.

KİTAPLAR HAFTA SONU GELECEK

 

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz şube müdürü Orhan Yavuz, “ Bizzat ben iki gün önce bakanlıkla görüştüm. Sadece 9. Sınıflar için 1810 adet kitap istedik. Kitaplar hafta sonu elimizde olacak. Sıkıntı kontenjan fazlasından doğdu. Bakanlık ek kontenjan açınca istediğimiz kitaplar yetersiz kaldı.” İfadelerini kullandı. Şeyhmus Toprak

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *