image

 

Âlimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, hicri yılbaşının Müslümanların gerçek yılbaşları olduğunu belirterek, bu günün önem ve anlamını genç nesillere anlatmak gerektiğini söyledi.

 1 MUHAREM YILIN İLK GÜNÜDÜR

Âlimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan 1 Muharrem hicri yılbaşı münasebetiyle gazetemize açıklamalarda bulundu. Kılıçarslan, “ Peygamberin ashabı İslam tarihine bir başlangıç bulmak ve kendi takvimlerini kullanmak için Peygamberin hicretini yılın ilk günü kabul etmişler. O günden beri asırlardır Müslümanlar 1 Muharremi yılın ilk günü kabul ederler. Yani Müslümanları gerçek yılbaşısı hicri yılbaşıdır. 80 yıl önce Kemalistler Batılıların miladi takvimini kabul edinceye kadar resmiyette de bu böyleydi.”dedi.

YILBAŞIMIZI İBADETLE İHYA EDELİM

Hıristiyanların miladi yılbaşında yaptıklarından Müslümanların uzak durması gerektiğini belirten Kılıçarslan, “Batıcılar kendi yılbaşlarını bir günah gününe dönüştürüyorlar. Biz ise bu günü bir ibadet ve zikir gününe dönüştürerek ihya edelim. Meşru eğlencelerde bulunmak da zararlı değil. Bu günün hatırına ailemize hediye almak ve güzel yemekler pişirmek de güzel bir gelenek olur.” İfadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZ MUHARREM KÜLTÜRÜNE AŞİNA OLMALI

Hicri yılbaşının önem ve anlamıyla ilgili genç neslin aydınlatılması gerektiğini belirten Kılıçarslan, “ Çocuklarımıza hicreti anlatmalıyız. Hicretin neden yılın başı kabul edildiğini çocuklarımız bilmeli. Çocuklarımız hicret kültürüne aşina olmalı.” Dedi. Vedat Aydın

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *