image

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Muhtaçlar İle Dayanışma Derneği (Umut-Der) Batman Gıda Bankası, binlerce fakir ve muhtaç ailenin dört gözle beklediği kurban etlerini PKK/HDP’li çetelerin kentte çıkardığı olaylar nedeniyle ulaştıramadıklarını ifade etti. Gıda Bankasının, her şeye rağmen yardımlarını devam ettireceklerini vurguladı. 

Umut-Der Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ekinci, mübarek Kurban Bayramı’nda halkın kurban ibadetini gerçekleştirmek ve kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için derneklerinin haftalar öncesinde hummalı bir çalışmaya giriştiğini ancak dağıtımı yapamadıklarını söyledi.

Kobani bahanesiyle olay çıkaranların dernek, üye ve gönüllülerine saldıracaklarını bildikleri için yardımı iptal etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Ekinci, “Hepimiz ihtiyaç sahiplerine etleri dağıtacağımız günün heyecanı ile o günü beklerken Kobani olayları bahane edilip halk sokaklara çağrılmıştır. Bu tür çağrıların ne anlama geldiğini çok iyi bilen bizler, kurban eti dağıtımı ile ilgili tüm hazırlıklarımızı bitirmemize rağmen dağıtıma katılacak Peygamber Sevdalıları Platformuna dahil STK temsilcileri ile acilen bir toplantı yapıp durum değerlendirmesi yaptık. PKK/HDP’nin çağrıları neticesinde sokağa çıkan insanların gece nasıl barbarlık yaptıklarına ve etrafı yakıp yıktıklarına İslami kurum ve şahıslara saldırılarına şahit olmuştuk. Aylarca ve yıl içinde evinde kırmız et pişmeyen fakir ve muhtaçlara yardım için dahi olsa kurban eti dağıtımı yapacak ve Batman sokaklarına dağılacak 80 aracımıza ve yardım dağıtacak üye ve gönüllülerimize de PKK/HDP canilerince saldırı yapılacağı kanaati hasıl oldu ve dağıtımı o gün için iptal etmek zorunda kaldık.” diye konuştu. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *