image

 

Suriye’deki çatışmalardan kaçarak kentimize sığınan mültecilerin AFAD Kayıt Merkezine müracaatta bulunarak kayıt yaptırmalarını için valilikten uyarı gibi bir çağrı geldi.

Valilik yaptığı yazılı basın açıklamasında, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a yerleşen Suriyeli mültecilerin, 17 Kasım tarihine kadar AFAD Kayıt Merkezine müracaatta bulunarak kayıt yaptırmalarını istedi.

  HİZMETLERDEN YARARLANMAK İÇİN KAYIT YAPILMALI

Mültecilere gereken hizmetin verilebilmesi için kayıtlı olmaları gerektiği belirtilen açıklamada “Ülkelerinde meydana gelen iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye’ye kitlesel akımla gelen Suriyeli yabancıların kayıt işlemleri Polis Vazife ve Selahiyetleri Kanunu, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün 13.08 2014 tarihli ve 22 sayılı Genelgeleri kapsamında yürütülmektedir. Söz konusu yabancıların biometrik olarak kayıt altına alınması gerek kamu düzeni ve kamu güvenliğinin korunması, gerek bu şahısların sağlık, eğitim, sosyal yardım vb. hizmetlere erişimlerinin sağlanması açısından gerekli ve hayati öneme haizdir.” denildi.

 


17 Kasım tarihine kadar kayıt altına alınma işlemlerinin tamamlanmasının hedeflendiği belirtilen açıklamada, “Bu amaçla ilimizde bulunan Suriyeli yabancıların Batman Valiliği bünyesinde bulunan AFAD Kayıt Merkezine müracaatta bulunmaları gerekmektedir. Suriyeli yabancılara ve kamuoyuna duyurulur.” İfadeleri kullanıldı.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *