image

51. Kütüphane Haftası münasebetiyle gazetemize demeç veren İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya ILGAR, kütüphanelerine kayıtlı 15.000 üyeye yılda 45.000 ödünç kitap verdiklerini söyledi.

Ilgar, kütüphane haftası münasebetiyle yaptıkları hizmetler konusunda gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Batman İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü olarak amaçlarının bütün Batman halkını kütüphaneden faydalandırmak olduğunu belirten Ilgar, “ İl Halk Kütüphanemizdeki yaklaşık 35.000 güncel kitap, çeşitli konulardaki 258 adet dergi, yaklaşık 2.000 kitap dışı materyal, yerel ve ulusal gazetelerle yıllık 90.000 kullanıcıya hizmet verilmiştir. Kullanıcılarımızdan kütüphanemize kayıtlı 15.000 üyemize yıllık 45.000 kitap ödünç kitap verilmiştir. Batman İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü olarak amacımız, İlimizde gençlerin ve çocuklarımızın yanı sıra yetişkinlerin de kütüphanemizi kullanmalarını sağlamaktır. Bu amaçla; güncel kitap ve dergilerle zenginleştirdiğimiz koleksiyonumuz, yerel ve ulusal gazeteler, internet erişimi olan bilgisayarlar ve Bakanlığımızca10.000 kitaba erişimi sağlayan e-kütüphane uygulamamızla halkımızın hizmetindeyiz.” Dedi. 

GÖRME ENGELLİERE DE HİZMET SUNUYORUZ 

Türkiye’de sadece az sayıdaki kütüphanede bulunan, görme engelliler için konuşan kitaplık hizmetinin kütüphanelerinde de verilmekte olduğunu söyleyen Ilgar, “Görme Engelli kullanıcılarımız için, braille alfabesi ile basılmış kitap ve dergiler ile ses kasetleri, CD’ler, CD çalarlar, internet bağlantılı konuşan bilgisayar, kitap okuma makinası ve az görenler için de büyüteç sistemimiz mevcuttur. Talep edilmesi halinde CD’ler, CD çalar ile birlikte görme engelli kullanıcılarımıza ödünç verilmektedir. Bir diğer önemli hizmetimiz de, eve bağımlı hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın kitaplardan evlerinde yararlanmaları amacıyla, “Halk Kütüphanelerinden Eve Teslim Kitap” projesi adıyla; aralarında ilimizin de bulunduğu 20 kütüphanede, PTT aracılığı ile evlere ödünç kitap götürülmesidir. Kütüphaneye gelemeyecek durumda olan hasta, yaşlı ve tüm engelli vatandaşlarımızın bu hizmetlerimizden yararlanmak için kütüphanemize başvurmalarını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı. 

KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNE DÂHİLİZ

 KOHA Kütüphane Otomasyon Sistemine dâhil olduklarını belirten Ilgar, “ Kütüphanemiz, ülkemiz genelinde  kullanılan KOHA Kütüphane Otomasyon Sistemine dahildir. Sistemimiz on-line çalışmakta olup, tüm kütüphane işlemleri bu sistem üzerinden gerçekleştirilmektedir. KOHA Kütüphane Otomasyon Programı ile Bakanlığımıza bağlı tüm kütüphanelerin koleksiyonuna erişmek de mümkündür.” Dedi. Şeyhmus Toprak

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *