image

 

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yöresel yemek programı düzenlendi.

Hasankeyf Halk Eğitim Müdürlüğünde verilen yemeğe, Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca,  Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ve bazı kurum amirleri katıldı.

Yemekte kısa bir açıklama yapan Kaymakam Ayca, her tarafı tarih hazinesi olan Hasankeyf’i bu tür organizasyonlarla da tanıtılması gerektiğini vurgulayarak, “Hasankeyf bütün değerleriyle bir tarih hazinesi. Bizler; tarihsel, kültürel, sosyal, sanatsal ve spor etkinlikleriyle antik ilçemizi tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kapsamda, bu yemeği düzenleyen Halk Eğitim Müdürlüğümüze ve emek veren usta öğreticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

“Hasankeyf yemek kültürü bakımından da zengin”

Hasankeyf Halk Eğitim Müdürü Edip Altun ise kurum bünyesinde görev yapan Usta Öğreticilerin verdiği emek sonucunda onlarca çeşit yemek hazırlandığını ifade ederek, “Hasankeyf yemek kültürü anlamında oldukça zengin. Arkadaşlarımız onlarca ve çok lezzetli yemekler hazırladı. Emeklerinden dolayı kendilerine ve davetimize katılan başta Kaymakamımız Temel Ayca olmak üzere tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *