image

Yüzde doksan felçli adamın devletten akülü tekerlekli sandalye alabilmesi için bir parmağının veya kolunun kesik olması gerekiyormuş.

Beş evler Mahallesinde oturan ÖZBEK(36) yetkililere çağrıda bulunarak mağduriyetinin giderilmesini istedi. 5 sene önce köyde ağaç budarken dengesini kaybedip yere düşen Abdullah ÖZBEK(36) belden aşağı felç geçirdi. Oğlu Süphan Özbek tarafından önce Batman Bölge Devlet Hastanesine götürülen Özbek buradan da Diyarbakır’a sevk edildi. Daha sonra Ankara’ya götürülen Özbek’in yapılan tüm müdahalelere rağmen vücudunun %90’ı felç kaldı.

Beş yıldır eve mahkûm

Mağduriyetini gazetemize anlatan Özbek şöyle devam etti; “Bundan 5 sene önce köyde ağaç buduyordum, aniden dengemi kaybettim ve yere düştüm. Bahçede bulunan ailem hemen yardımıma koşup ambulansla beni hastaneye götürdüler. Ve hastanede çeşitli tedaviler yapıldı. Yapılan tedaviler felç geçiren kısma fayda sağlayamadı. Hayatımın geri kalan kısmını evde oturarak geçirmek istemiyorum, yetkililere ve hayırseverlere sesleniyorum, benim maddi durumum iyi değil ve vücudumun %90’ı felçli. Hastane yetkilileri benim akülü tekerlekli sandalyeyi almam için bir kolumun veya bir parmağımın kesik olması gerektiğini söylüyorlar.” dedi.

Çaresizlik belimi büküyor

 

Oğlu Süphan Özbek ise; “Babamın bu durumda olması beni çok üzüyor ona yardımcı olmak istiyorum ama maddi sıkıntılar neden ile elimden bir şey gelmiyor. Sadece yapabildiğim hastaneye götürüp ve getirmektir, hastaneye gidiş gelişlerimiz zorluklara sonuçlanıyor. Yetkililere ve hayırseverlere çağrımız bize yardım ellerini uzatmaları.” Dedi.(Vedat AYDIN)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *