image

 

 

Demokrasi Bulvarı üzerinde yapımına başlanan Batman Barosu Başkanlığının yeni hizmet binası inşaat alanında düzenlenen temel atma törenine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Batman Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Batman Belediyesi Başkanı Sabri Özdemir, Bölge Barolar Birliği Başkanları ve çok sayıda avukat katıldı.

 

Törende konuşan Batman Barosu Başkanı Ahmet Sevim, “Bugün yıllarca bizim ve meslektaşlarımızın hayali olan bağımsız bir baro binasının ilk harcını dökecek olmanın sevincini, mutluluğunu ve heyecanı içerisindeyiz.” dedi.

 

Daha sonra kürsüye çıkan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Böyle bir tesisi Batman Barosu’na kazandırıyor olmak, bizler için ve özel de, benim için bir hayaldi. Bunu böyle bir günde gerçekleştirmek mutluluk vericidir.” şeklinde konuştu.

 

Törenden önce Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde incelemelerde bulunduğunu söyleyen Feyzioğlu, “Sınırlarımızın hemen ötesine bakıp, içeride kendi sorunlarımızı insan hakları temelinde nasıl çözeceğimize derhal karar vermek zorundayız. Karşılıklı güvenle kol kola, el ele bu coğrafyada yalnızca bir ve beraber olursak yaşayabileceğimizi görmek, göstermek zorundayız. İşte bu noktada biz hukukçulara belki de herkesten daha fazla görev düşüyor.”dedi.

 

Konuşmaların ardından inşaat temeline ilk harç döküldü. (Veysi Rüzgar-İLKHA)
 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *