image

 

Gazetemizi ziyaret eden TPIC işçileri siyasiler tarafından kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istediler. Tüm arkadaşları adına konuştuklarını söyleyen işçiler herhangi bir gelişme olmazsa Atatürk parkında çadır kurup gerekirse açlık grevi başlatabileceklerini söylediler.

TPIC işçilerinin hak arayışı sürüyor. Seslerini duyurmak maksadıyla gazetemizi ziyaret eden TPIC işçilerinden Elektrik teknikeri Mehmet Aslan, “ Sondaj bölümünde çalışan 356 personel açığa alınmış durumda. Bunlardan 176 kişi Batman merkezde oturuyor. Mağduriyetimiz devam ediyor. Vali ve milletvekilleri dâhil çok sayıda yetkiliyle görüştük. Herkes haklı olduğumuzu söylüyor. İlgileneceklerini söylüyorlar. Hatta arkadaşlarımız ta Ankara’ya kadar gidip maliye bakanıyla görüştüler. Bakan Şimşek çıkışımızı dondurduğu için bizden teşekkür istedi. Yani hem mağdur ediyorlar hem de teşekkür istiyorlar.” Dedi.

Boş sözlerden bıktık

 

Ak parti milletvekilleriyle de görüştüklerini belirten Aslan, “ Ziver Özdemir başta olmak üzere birçok hükümet yetkilisiyle görüştük. Sorunlarıyla ilgileneceklerini söyledikleri halde hiçbir gelişme yok. Boş sözlerden bıktık. Uygulama istiyoruz. Hak arayışımızı sonuna kadar devam ettireceğiz. Gerekirse Atatürk parkında çadır kurup açlık grevi yapacağız. Bu söylediklerim mağdur işçilerin ortak görüşüdür.” İfadesini kullandı. Vedat Aydın

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *