image

HÜDA PAR'dan Halepçe mesajı:

Halepçe katliamının yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR, Saddam'a silah veren batı ülkelerinin de katliamın sorumluları olduğunu belirterek Halepçe katliamının arkasındaki tüm zalimlerin sonun Saddam gibi olması temennisinde bulundu.

Hür Dava Partisinden yapılan açıklamada, Halepçe katliamının 27. yıldönümünde kimyasallarla katledilenler bir kez daha anılarak, bu trajediye yol açan zalimler lanetlendi.

Bugün Ortadoğu coğrafyasında yaşanan işgallerin arkasındaki zihniyetin Halepçe’de perdenin arkasında olan zihniyet olduğu belirten açıklamada Halepçe katliamının arkasındaki tüm zalimlerin sonun Saddam gibi olması temennisinde bulunuldu.

Katliamın sorumlularının dönemin Irak yönetiminden ibaret olmadığı Saddam kadar ona bu silahları sağlayan İngiltere, ABD, Almanya ve Fransa'nın da bu soykırımın sorumlusu olduğu vurgulanan açıklamada, "Halepçe’ye atılan kimyasal silahları Baas rejimine veren zihniyetin bugün Kürdlerin hamisi rolüne soyunması ve Kürdistan’ın kurtarıcıları olarak lanse edilmesini de ibretle izlemekteyiz." İfadeleri kullanıldı. Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *