image

 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Halepçe katliamının tarihin şahidlik ettiği en büyük katliamlarından biri olduğunu ifade etti.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Halepçe katliamının 27.yıldönümü nedeniyle kınama mesajı yayınladı.

''Sakın, ALLAH'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma. Şüphesiz ki Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.'' -İbrahim Suresi: 42. Ayet-

Açıklamasına İbrahim Suresi 42.Ayetle başlayan Doğru, son yüzyılın İslam coğrafyası özellikle Ortadoğu’nun sayısız katliamlara şahitlik ettiğine dikkat çekerek, “Tarihin sayfalarını karartan  bu katliamlardan Ümmetin sahipsizleri Kürtler ve Kürt Coğrafyası  da fazlasıyla  nasibini aldı. Yakın zamanda gerçekleştirilen bu katliamların en büyüklerinden biri de Halepçe Katliamı’dır” dedi.

HALEPÇE KASSABININ ARKASINDA ABD VARDI

Doğru devamla şöyle dedi: “Dünya derin devletinin, emperyalist gücünün başını çeken ‘Büyük Şeytan Amerika’nın desteklediği Baasçı Saddam Hüseyin rejimi Müslüman Kürtleri Halepçe’de kimyasal bombalarla katliamlardan geçirerek firavunların listesine ismini yazdırdı. Tarihler 16 Mart 1988’ i gösterdiğinde Halepçe’de kadın-erkek, yaşlı-genç ve çocuk binlerce Müslüman Kürt, hardal gazıyla katledildi. Dünya tarihine kara bir gün olarak geçen 16 Mart 1988 günü, zalimlerle olmamanın bedelini ödeyen Müslüman halkların uğradığı katliamın ne ilk ne de sonuncusu oldu. Zilan Deresi, Roboski, Susa ve 6-8 Ekim katliamları gibi nice vahşet örnekleri bu coğrafyanın insanına yaşatıldı.”

ÜMMETİN SESSİZLİĞİ HALEPÇE ACISINI KATMERLEŞTİRMİŞTİR

Halepçe trajedisinin, tarihin en vahşi katliamlarından biri olduğuna işaret eden Doğru, “Gökkubbenin altında tarihin şahidlik ettiği en büyük katliamlardan biridir. İslam Ümmetinin sessizliği  başta olmak  üzere sözüm ona insan hakları savunucusu  olduklarını söyleyenlerin kör ve sağır  kalmaları Mustazaaf  Halkımızın acılarının katlanmasına sebep olmuştur” ifadelerini kullandı.

Doğru, açıklamasının devamında; katliamı yapan Saddam ve avanesinin, tarihin kara sayfalarına geçtiklerini belirterek, “Mazlum Halepçe, bir kez daha Allah’ın yardımıyla, mazlumun ahının zalim iktidarların son bulmasına sebep olduğunu vurguladı. Halepçeler, Roboskiler, Susalar ve 6-8 Ekim’ler, zalimlerin alınlarında silinmez bir kara leke olarak kalacaktır. Mahrum ve mazlumların, Rab’lerinin (C.C ) lütfu ile yeryüzüne varis olacakları günler gelecektir inşaallah” dedi. Şeyhmus Toprak

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *