image

 

15 yıl önce düğününe günler kala haksız itham ve iftiralarla tutuklanan ve ardından ömür boyu hapse mahkûm edilen nişanlısının yolunu gözleyen Mukaddes Özdemir’’in, nişanlısının suçsuz olduğu ve yeniden yargılanmasını talep etmesiyle ilgili haber hakkındaki demeçleri tepki çeken Baro Başkanı Elçi, demeçlerin kendisine ait olmadığını söyledi.

 Hizbullah tutuklusu Selim Özdemir hakkında bir internet sitesinde çıkan demeçleri nedeniyle tepki çeken Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına bir açıklama yaptı.

Söz konusu Selim Özdemir’in dosyası hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığını belirten Elçi, kendisini arayan muhabirin soruları kapsamında sadece Cumhurbaşkanının af yetkisinin hangi durumlarda olabileceği ile ilgili konuştuklarını, ancak haber sitesinin, kendi adını kullanarak, konuşmadıkları söylemler üzerinden yalan haber yaptığını söyledi.

Yalan haberi yapanlar kendilerine yakışanı yapmışlar

Haberi yapanların seviyesiz bir iş yaptıklarını ve bu durumu da kendilerini arayarak onlara söylediğini belirten Elçi, “Doğruyu konuşmak konusunda kimseden çekinmem. Ancak malumunuz, bu haberi yapanlar aslında kendilerine yakışanı yapmışlardır.” diyerek haberi yapan internet sitesine tepki gösterdi.

Özellikle bu bölgede işkenceler altında alınan ifadelerin herkesçe malum olduğunu belirten Elçi, söz konusu dosya hakkında hiçbir bilgisi olmadığı için bu bağlamda bile bir değerlendirme yapamayacağını söyledi.  

 

6 Nisan 2000 tarihinde tutuklanan ve13 Şubat 2008’de Hizbullah davasından hüküm giyen Selim Özdemir, 15 yıldır cezaevinde bulunuyor.  İlkha 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *