image

 

6-8 Ekim olaylarında PKK’ci çetelerce şehit edilen Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz, Batman’da bir düğün merasimine katıldı. Merasim esnasında gazetemize açıklamalarda bulunan Gökgöz, polise aşırı yetkilerin verilmesinin suçsuz insanları da mağdur edeceğini söyledi.

Kobani saldırıları esnasında oğlu hunharca katledilen Mehmet Gökgöz, Batman’da bir düğün merasimine katıldı. Petrolkent Mahallesinde yapılan İslami düğün merasiminde katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılanan Gökgöz, gazetemize açıklamalarda bulundu.

MOLOTOFA CEZA VERİLSİN AMA POLİSE AŞIRI YETKİ YALNIŞ

Yeni güvenlik yasa tasarısının bazı maddelerini desteklediğini belirten Gökgöz, polise verilen sınırsız yetkilerin suçsuz insanları da mağdur edebileceğini söyledi. Gökgöz, “ Birkaç gün önce ulusal medyadan bir gazete muhabiri bizim eve geldi. Muhabir güvenlik paketiyle ilgili sorular sordu. Ben de paketin bazı maddelerini desteklediğimi söyledim. Mesela yüz kapatma ve molotofa ceza verilmesini destekliyorum. Molotof çok tehlikeli ve yıkıcı bir silah… Molotofla bir binayı yakabilirsiniz. Gazeteciye de söyledim, pakette polise verilen aşırı yetkiyi kabul etmiyorum. Yüz kapatmaya, molotofa, yol kesip kimlik kontrolüne ceza verilsin. Toplumun güvenliği için gerekli bu. Ama polise fazla yetki verirseniz yarın, öbür gün polis bu yetkiyi kötü kullanıp suçsuz, masum insanlara da zarar verebilir.” Dedi.

POLİS VATANDAŞI CAMİLERDE BİLE RAHAT BIRAKMIYORDU

Polise verilen sınırsız yetkinin toplumu doksanlı yıllara götürebileceğini belirten Gökgöz, “ O yıllarda polis istediği kişiyi keyfi olarak gözaltına alabiliyordu. Doksanlı yıllarda sırf dindar kimliğimden ötürü polis en az on defa evime baskın yaptı. Beni nerde görseler kimlik kontrolü yapıyorlardı. Camilerde bile bize baskın yapıyorlardı. Keyfilik had safhadaydı.” İfadelerini kullandı.

KOBANİ OLAYLARINDA POLİS VATANDAŞI YALNIZ BIRAKTI

Polisin Kobani olaylarında çetelere müdahale etmemesinin yetkilerinin azlığıyla alakalı olmadığını söyleyen Gökgöz, “ Dha önceleri olaylara anında müdahale edebiliyorlardı. Veya devlet görevlilerine yönelik saldırılara şiddetle karşılık verebiliyorlardı. Ama Kobani olaylarında bilinçli olarak sahaya inmediler. Vatandaşları çetelerle karşı korumasız bıraktılar. Bunun yetkisizlikle alakası yok. Yarın bu kanun çıkarsa polis beni savcının haberi olmadan 48 saat gözaltına alabilir. İstediği her keyfiliği yapabilir. Bu çok tehlikeli.“ dedi. Vedat Aydın

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *