image

 

Diyarbakır’da düzenlenecek olan ‘Kürdistan ve Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı’ ile ilgili açıklamalarda bulunan Hür-Der Batman Şube Başkanı Faysal Yaman, Kürdistan ve Kürt meselesinin ancak İslami bir bakışla çözülebileceğinin altını çizdi.

 

Diyarbakır’da 7-8 Mart’ta  düzenlenecek olan ‘Kürdistan ve Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı’ ile ilgili açıklamalarda bulunan İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der) Batman Şube Başkanı Faysal Yaman, Kürtlerin sorunlarının Marksist ve Leninist bir bakış açısıyla çözülebileceğini düşünmediklerini ve Kürdistan’daki İslami kesimin Kürt halkıyla ilgili süreçte yer alması gerektiğini söyledi. 

“Kürt sorunu İslami bakış açısıyla değerlendirilerek çözülür”

Yaman, “6-7 Mart tarihinde düzenlenecek olan ‘Kürdistan ve Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı’ Kürtlerin Müslüman olarak sorunlarının nasıl çözülebileceği ve onların sorunlarının nasıl giderileceği üzerinedir. Bilindiği gibi Kemalizm’in halk üzerinde 90 yıldır yapmış olduğu bir baskı var ve bu baskı karşısında Müslüman Kürt halkı birçok sorunla karşı karşıya kaldı. Bunların hepsinin çözüm yolu ancak bu sorunun içerisinde yer alıp İslami bakış açısıyla değerlendirilerek olur.” ifadelerinde bulundu.

 

“Devlet belki PKK ile bir anlaşmaya varabilir, fakat bu Müslüman Kürt halkı için bir çözüm getirmez”

Kürtlerin sorunlarının Marksist ve Leninist bir bakış açısıyla çözülebileceğini düşünmediklerini belirten Yaman, “Kemalist sistemin de bu sorunu çözebileceğini düşünmüyoruz. Fakat İslam’ın ve Müslümanların sorunun içerisinde yer alarak bu işi çözebileceklerine inanıyoruz. Bu çalıştayda da Müslüman bakış açısı, Müslümanların talepleri, istekleri, Müslümanların Kürdistan’da dinlerini, inançlarını, yaşam tarzlarını nasıl rahat bir şekilde yerine getirebilirler ve birlik, beraberlik içerisinde nasıl yaşayabilirler diye bunu sağlamak için yapılan bir çalıştaydır. Devlet belki PKK ile bir anlaşmaya varabilir, fakat bu Müslüman Kürt halkı için bir çözüm getirmez.” şeklinde konuştu. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *