image

 

Daha önceden kendileri için 6 aylık geçici bir çözüm bulunulan TPİC işçileri, 6 ay sonrası için akıbetlerinin ne olacağı endişesiyle Ankara’nın yolunu tuttu.

Daha önce Batman, Adıyaman,  Silopi ve Diyarbakır’da kulelerini teslim etmeyen ve direniş gösterip emeklerine sahip çıkan  TPİC işçilerinden bir grup işçi dün Ankara’da bir dizi görüşme yaptı. TPİC işçileri, İşlerin 6 aydan sonra akıbetlerinin netlik kazanması için Mecliste ilk olarak Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Siirt milletvekili Afif Demirkıran ile görüştüler.

Ziyaret esnasında Özdemir’in bu durumlarının takipçisi olduklarını ve şartların iyi gitmesi halinde işçilerin işlerine devam edeceği belirtirken, Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ise sıcak bir ilgi ve alaka göstererek, durumdan haberdar olduğunu, takip ettiklerini ve ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Mecliste temaslarını sürdüren işçiler, HDP grubunu ziyaret edip konu hakkında Demirtaş’a bilgi verdiler. Ardından CHP Milletvekilleri Atilla Kart, Muharrem İnce ile Ak Parti Bölge Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Murtaza Yetiş’le görüşen işçiler, işlerini akıbetini sorarak bu konuda yardımcı olmalarını, İşlerine son verilmesi durumunda bölge ekonomisinin daha da zarar göreceğini dile getirdiler.

Öte yandan TPİC işçilerinin bugün eski Batman milletvekili M. Emin Ekmen ile Ak Parti Genel merkezinde bir araya gelecekleri ve Enerji Bakanı Taner Yıldız ile görüşüp durumları hakkında bilgi alacakları öğrenildi. (Vedat Aydın)

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *