image

 

Marksist, Leninist HDP’nin Diyarbakırda çarşafa yönelik saldırısını Gülistan caddesinde protesto eden Batman halkı, örtü düşmanlarını lanetledi.

Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu öncülüğünde toplanan Batmanlılar, HDP’li Diyarbakır belediyesinin çarşafa yönelik hakaretini protesto etti. Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde düzenlenen protesto eyleminde yüzlerce kişi, “İslam’a uzanan eller kırılsın”, “İslami değerler kutsalımızdır”, “Müslüman uyuma, başörtüye sahip çık”, “Zalimler için yaşasın cehennem” sloganları atarak tekbir getirdi.

 KADINLAR ÇARŞAFLARINA SAHİP ÇIKTI

 “Müslüman nesle evet”, “Başörtüne sahip çık”, “İslam başımızın tacıdır”, “İslam’a hakarete dur de” yazılı pankartların açıldığı protesto eyleminde kadın ve çocukların yoğun katılımı dikkat çekti. 

Betül Şat, platform adına okuduğu basın açıklamasında, “Bu sergide zincire vurulan 6 çarşaflı kadın galerinin ortasına oturtularak kadınların şahsında İslam’a ve İslam’ın değerlerine hakaret edildi. Tesettüre yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyor ve kabul etmediğimizi herkese ilan ediyoruz. Bu olay sözde kadını özgürleştirme adına tesettürümüze yaptığı ne ilk, ne de son saldırı ve hakarettir. Kemalistlerin Cumhuriyet yıllarındaki adımlarını izleyerek baskıcı uygulamalarını yavaş yavaş sahnelemektedirler.” İfadelerini kullandı.

 

ÇARŞAFA SALDIRMAK BÜYÜK BİR TAHRİKTİR

HDP’nin tahrik peşinde olduğunu belirten Şat, Kobani olaylarından ders almayan bu zihniyetin daha büyük tahrikler peşinde koştuğunu belirterek, “Önce Silopi’de, şimdi de Diyarbakır’da çarşaf üzerinden oluşturulan ötekileştirici tutumun, büyük bir tahrik olduğu ortadadır. Kendi toplumunnun dini değerlerine savaş açma  vazifesini üstlenmiş olan HDP, bu tutumundan vazgeçmek zorundadır. Hatta çok samimi olmasa bile, CHP’nin bile çarşaf açılımını yaptığı böyle bir dönemde, HDP’nin yaptığı ise, Sosyalist ideolojik alt yapısının bir sonucu olarak ısrarla İslami değerlere saldırması, Kürt halkının dini ve dinden kaynaklanan tarihi ve kültürel değerlerinden koparma gayretlerinden başka bir şey değildir.” Dedi.

 

HDP İSLAM’A TOPYEKÜN BİR SAVAŞ BAŞLATMIŞTIR

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak' ın katılımıyla Sümer Parkta düzenlenen sözde resim sergisinde, İslam’ın şiarlarından olan çarşafa hakaret edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Nebahat Doğu ise, “Daha önce de BDP ve yandaşı STK'lar tarafından başörtülü Kürt kadınlarına ‘Biz kadınız kimsenin namusu değiliz, namusumuz özgürlüğümüzdür’ yazılı pankartlar taşıtılmıştır. Aynı çevreler, ‘Kürtlerin asıl dini Zerdüştlüktür’, ‘Biz annelerin ayakları altındaki cenneti istemiyoruz’, ‘Kadını bir kocaya teslim etmek, kadına yapılan en büyük zülümdür’ şeklindeki açıklamalar ile, kamuoyunda İslam dininin değerlerine karşı topyekun bir saldırı başlatmışlardır.” ifadelerini kullandı.

 

MARKSİST, LENİNİST HDP KÜRT KADINININ NAMUSUNA GÖZ DİKMİŞTİR

HDP’nin Kürt kadının namus ve iffetine göz diktiğini söyleyen Doğu, “Bölgemizde de Marksist-Leninist bir yapı olan BDP ve yandaşları, sözde 'kadın hakları, özgür kadın, çağdaş kadın' adı altında kadınımızdan önce iffetini, tesettürünü, İslami ahlakını silerek, kendi ideolojisine malzeme yapmaya, anti demokratik ve insan haklarına saygısızlığı içeren batıl davalarına kurban etmeye çalışmaktadır.Zira kadının örtüsü, tartışmasız olarak İslam’ın en önemli şiarlarından biridir. Ve kadın, örtüsüyle adeta insanlara Allah’ı haykırmakta, adım attığı her beldeye Allah’ın hükmünü ulaştırmaktadır. Ne yazık ki Marksist-Leninist gelenekten beslenen bu çevreler, işbirliği ve farklılıklara saygı yerine, İslami değerlere saldırmayı tercih etmektedirler.” Dedi.

 

CİNSEL SAPKINLARIN HAKLARINI SAVUNUP ÖRTÜYE SALDIRANLARI LANETLİYORUZ

 HDP ve türevlerini gericilikle suçlayan Doğu, “Cinsel sapıkların haklarını savunmak için paneller düzenlemek, tesettürlü Kürt kadınlarına saldırmaktan daha mı şerefli bir eylemdir? Dini kılık kıyafetle ilgili bütün yasaklar, yazılı hukuktan çıkarılmış olmasına rağmen, çarşafa ve tesettüre düşmanlık tam anlamıyla gericiliktir.  İster Charly Hbdo, ister BDP adı ne olursa olsun, İslam`ın değerlerini hedef alan her türlü saldırıyı ve saldırganları şiddetle kınıyoruz.” İfadelerini kullandı. Vedat Aydın

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *